kaia-gerber-is-net-een-90s-supermodel-in-deze-strakke-en-doorschijnende-alaia-look-227631
©Getty Images

Afgelopen weekend kwam in Los Angeles een groot aantal Hollywoodsterren naar het tweede jaarlijkse Academy Museum Gala. Alle aanwezigen (onder wie Hailey Bieber en Selena Gomez) vierden het werk van het museum over filmgeschiedenis, en paradeerden over de rode loper in high fashion-looks. Een van de meest opvallende outfits van de avond kwam van het 21-jarige model Kaia Gerber, die voor een strakke, doorschijnende look van Alaïa koos.

Kaia Gerber in Alaïa

De strakke, zwarte look van Kaia Gerber – bestaande uit een gedrapeerde rok en een transparante coltrui – is afkomstig van Alaïa en werd tijdens de lente/zomer 2023-show in juli voor het eerst op de catwalk getoond door Pieter Mulier, creative director van het modehuis. In samenwerking met styliste Danielle Goldberg besloot Gerber de look zonder sieraden te dragen. Haar bruine lokken vielen golvend over haar schouders.

Net zo opvallend als Gerbers smaakvolle minimalistische kijk op de look was de griezelige gelijkenis met een andere muze van Alaïa uit het verleden: haar eigen moeder, Cindy Crawford. Eind jaren 80 en begin jaren 90 was Crawford regelmatig te zien op de Parijse catwalks als model voor de oprichter van het huis, Azzedine Alaïa, vaak gekleed in de kenmerkende volledig zwarte, nauwsluitende ontwerpen van de ontwerper, waarvan de invloed vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar is in het werk van Mulier. (Crawford en Gerber delen ook overduidelijk een wederzijdse waardering voor Alaïa, aangezien ze vorig jaar samen de opening van een tentoonstelling over zijn werk in Parijs bijwoonden.)

De look van Gerber mocht dan perfect passen bij een nineties supermodel, met haar minimalistische styling gaf ze er een eigentijdse en geheel eigen draai aan.

Kaia Gerber in 90s supermodel look
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.