katie-holmes-is-een-en-al-y2k-in-mini-jurk-over-gerafelde-jeans-234477
©Getty Images

Als er iets is waar Katie Holmes in uitblinkt, dan is het wel hoe ze high fashion naadloos combineert met zeer betaalbare mode. Natuurlijk zien we de actrice regelmatig door New York wandelen in Chloé-jurken of met Saint Laurent-tassen, maar het is net zo waarschijnlijk dat ze die combineert met Reformation-sandalen of een Mango-jeans. En wat betreft de prijs van die beruchte kasjmier beha en vest van Khaite? Die was torenhoog, maar Holmes droeg het met meer betaalbare items. Ze mag dan wel graag uitgeven, maar ze weet ook wanneer ze een koopje ziet.

Katie Holmes in Y2K-look

Toch moeten zelfs de grootste fans van Holmes’ relaxte haute bohemian-stijl gisteravond voor een verrassing hebben gestaan. Bij haar aankomst in Madison Square Garden voor de iHeartRadio Jingle Ball Awards 2022 koos Holmes deze keer niet alleen uit alle prijsklassen, maar ook uit alle decennia. In een strapless, diepblauwe mini-jurk gedragen over een blauwe jeans – mét gerafelde zomen – en een paar zwarte New Balance-sneakers omarmde Katie Holmes met haar Y2K-look een trend waar de meningen dit seizoen sterk over verdeeld zijn: een rok over een broek.

In september merkte de Amerikaanse Vogue de toenemende aanwezigheid van deze praktische stijl al op. Het was overal, zowel op de catwalk als op straat. Hoewel we niet betwisten dat het een ding is, moeten we toegeven dat het geen trend is waarvan we hadden verwacht dat Holmes hem zou steunen.

Dress-over-denim

De manier waarop Holmes de ‘dress-over-denim-look’ gebruikt, doet ons denken aan haar eerste grote rol als Joey in Dawson’s Creek. Joey’s liefde voor tuinbroeken, tanktops en visserstruien zijn allemaal goed gedocumenteerd (en in het tijdperk van TikTok waarschijnlijk toe aan een opleving). Dus om Holmes terug te zien vallen op haar oorspronkelijke Y2K-looks voelt vreemd genoeg charmant. Zolang een complete herleving van gerafelde denim maar uitblijft. Maar wie weet dat Katie ook die trend weer terugbrengt.

Katie Holmes in Y2K-jeans
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.