kim-kardashian-kiest-op-het-met-gala-voor-maison-margiela-296704
©Getty Images

Ook Kim Kardashian is terug op de Met-trappen. Voor het Met Gala 2024 – het elfde jaar dat de realityster en ondernemer aanwezig was – droeg ze een custom look van Maison Margiela.

Kim Kardashian in custom Maison Margiela

Kardashian woonde onlangs John Galliano’s Margiela Artisanal-show bij. Hier zat ze op de eerste rij naast haar moeder Kris Jenner en zus Kylie Jenner. (Ze droeg zelfs een paar van de kenmerkende – en polariserende – Tabi’s van het merk).

John Galliano, creatief directeur van Maison Margiela, ontwierp voor Kardashian een bustier met bloemmotieven. Kardashian voegde er een zilveren chainmail jurk met bloemen aan toe, die omgeslagen als een rok werd gedragen. Over de metallic outfit droeg ze een grijs bolero vest. Met de ingesnoerde taille en de schouderband verwees Kardashian’s Met-look naar Maison Margiela’s lente/zomer coutureshow-2024 die het internet in vuur en vlam zette.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De indrukwekkendste Met Gala-looks van Kim Kardashian

De Skims-oprichter maakte in het verleden regelmatig indruk met haar Met Gala-looks. Vorig jaar hulde ze zich in duizenden parels van Schiaparelli. Voor de Notes on Camp van 2019 ging ze tot het uiterste in een ‘natte’ jurk van Thierry Mugler. Deze droop van de kristallen en vervormde haar lichaam tot een overdreven silhouet. Maar misschien wel haar meest controversiële look tot nu toe kwam toen ze de Happy Birthday Mr. President-jurk van Marilyn Monroe droeg in 2022. De look, die een groter gesprek op gang bracht over hoe we oude en historische kledingstukken moeten dragen, weerklinkt in de hele Sleeping Beauties: Reawakening Fashion-tentoonstelling.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.