cindy-crawford-maakt-iconische-pepsi-reclame-uit-1992-na-in-videoclip-voor-tiktok-nummer-one-margarita-263492
©Pepsi

De supermodellen uit de jaren negentig zijn niet voor niets legendes. Ze liepen alle grote shows, sierden de ene na de andere cover, verschenen in muziekvideo’s (met George Michaels Freedom ’90 als bekendste voorbeeld) en deden talloze campagnes – zowel binnen als buiten de modewereld. Een van de beroemdste? De Pepsi-reclame uit 1992, waarin Cindy Crawford in een witte tanktop en denim shorts een ijskoud blikje opentrekt bij een tankstation.

Cindy Crawford maakt Pepsi-reclame na

Nu, 31 jaar later, hult Crawford zich opnieuw in een witte tanktop en jeans. Niet voor een nieuwe Pepsi-reclame, maar voor de videoclip van het populaire TikTok-nummer One Margarita van komiek That Chick Angel. Angel, wiens echte naam Angel Laketa Moore is, bracht het nummer in mei uit, waarin ze uitspraken van een christelijke pastor, op TikTok bekend als Sister Cindy, omdraaide in een boodschap van female empowerment. Het nummer is sindsdien meer dan acht miljoen keer gestreamd. De muziekvideo komt vandaag uit met een geniale rol, weggelegd voor Crawford.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In een teaser die het 57-jarige supermodel afgelopen maandag deelde op Instagram, zien we haar in een vintage sportwagen arriveren bij de historische flamenco-club El Cid in Los Angeles. Als ze naar de bar loopt, draaien alle hoofden zich naar haar om. Ze krijgt van de barmannen een margarita overhandigd – natuurlijk gemaakt met Casamigos-tequila van haar man Rande Gerber – die ze in één teug opdrinkt, voordat Angel haar opzij duwt en het viral nummer begint.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Crawford haar Pepsi-reclame nieuw leven inblaast. Zo deed ze de scène al opnieuw in 2021 – en zelfs op de originele set buiten het Halfway House Cafe in Santa Clarita, Californië – om geld in te zamelen voor het American Family Children’s Hospital in Madison, Wisconsin. Ook in 2018 bracht Crawford een eerbetoon aan de reclame, tijdens een Super Bowl-advertentie met haar zoon Presley Gerber.

Bekijk hieronder de teaser van One Margarita. ‘Geef me een ‘rita! Video komt morgen uit’, schreef Crawford bij de beelden, die het bewijs zijn dat Crawford 31 jaar later niets van haar sex appeal verloren heeft.