gigi-hadids-met-gala-looks-staan-altijd-in-het-teken-van-transformatie-251011

Als achtvoudig deelnemer aan het Met Gala kun je gerust stellen dat Gigi Hadid inmiddels haar weg kent op de rode loper. Sinds haar eerste Met in 2015, heeft het supermodel verschillende thema’s gedragen, van campy tot futuristisch. Voor het grote evenement van dit jaar blikt Vogue terug op de Met Gala-looks van Gigi Hadid.

De Met Gala-looks van Gigi Hadid

Hadids Met Gala-modereis begon in 2015, toen ze het gala met het thema China: Through the Looking Glass bijwoonde. Dat deed ze in een rode DVF-jurk met een plunging halslijn en hoge split. Een jaar later, voor Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology, ging ze voor een space-age Tommy Hilfiger-jurk, afgewerkt met een spiegelend korset voor een vleugje buitenaardse glamour. (Ze poseerde met haar toenmalige vriend Zayn Malik, die een zwart Versace-pak droeg met zilveren pantserdetails op de mouwen.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de loop der jaren zijn de Met Gala-looks van Gigi Hadid nog uitgebreider en theatraler geworden. Voor Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between droeg ze bijvoorbeeld een champagnekleurige Tommy Hilfiger-jurk met een asymmetrische tule sleep. Een van haar meest glamoureuze momenten kwam vervolgens in 2018 voor de tentoonstelling Heavenly Bodies. Toen droeg ze een op glas-in-loodramen geïnspireerde jurk van Versace die eruitzag als een waar kunstwerk.

Experimenteren met mode-identiteiten

Meer recent verscheen Hadid in 2019 in een ensemble van Michael Kors Collection, bestaande uit een zilverkleurige jumpsuit met bijpassende cape, laarzen en hoofddeksel. In 2021 stond ze op de rode loper in een strapless jurk van Prada, compleet met split aan de achterkant en lange leren handschoenen – een look die zowel tijdloos als supermodern was. Vorig jaar koos ze voor een karmozijnrode Versace-outfit waarin een puffer, een korset en een latex legging samenkwamen.

Met het oog op het Met Gala 2024 is het duidelijk dat Hadid opnieuw een memorabele look uit de kast zal trekken. Op basis van haar lijst van ensembles tot nu toe is het moeilijk te voorspellen wat ze precies zal dragen. Het topmodel is een ware meester in het experimenteren met verschillende mode-identiteiten. Een verfrissende aanpak die ons eraan herinnert waar de Met echt om draait.

Ontdek hieronder alle Met Gala-looks van Gigi Hadid door de jaren heen.

Gigi Hadid op het Met Gala van 2023
©Getty Images
1/8
Native Share
In Givenchy, 2023
De Versace-look van Gigi tijdens het gala in 2022
©Getty Images
2/8
Native Share
In Versace, 2022
De Prada-look van Gigi tijdens het gala in 2021
©Getty Images
3/8
Native Share
In Prada, 2021
Gigi Hadid bij het Met Gala in 2019
©Getty Images
4/8
Native Share
In Michael Kors Collection, 2019
Gigi Hadid bij het Met Gala in 2018
©Getty Images
5/8
Native Share
In Versace, 2018
Gigi Hadid bij het Met Gala in 2017
©Getty Images
6/8
Native Share
In Tommy Hilfiger, 2017
Gigi Hadid bij het Met Gala in 2016
©Getty Images
7/8
Native Share
In Tommy Hilfiger, 2016
Gigi Hadid bij het Met Gala in 2015
©Getty Images
8/8
Native Share
In DVF, 2015

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.