steigerbouwer-en-model-timo-pan-hoe-meer-modellenwerk-ik-doe-hoe-leuker-ik-het-vind-207056
©Emil Pabon

Timo Pan (22) is aan het werk in Amsterdam. Hij tilt net een paar zware buizen als hij door modelscout Sjaak Pul van modellenbureau The Troopers wordt aangesproken. Of hij model wil worden.

Niet veel later heeft Timo zijn eerste shoot voor het Italiaanse modemerk Armani. Aan Vogue vertelt hij over zijn nieuwe, tweede baan en zijn bijzondere ontmoeting met de enige echte Giorgio Armani.

Timo Pan

“Modellenwerk is iets waar ik nooit mee bezig ben geweest. In het begin was het dus wel even wennen. Als zelfstandig ondernemer in de steigerbouw ben ik blij dat mijn opdrachtgever en collega’s me supporten. Ik overleg met hen of ik weg kan voor een shoot, casting of fitting. Dat is eigenlijk altijd wel mogelijk. Zelfs als ik morgen iets heb en het vandaag aangeef, kan het.

Heel fijn, want hoe meer modellenwerk ik doe, hoe leuker ik het vind. Nu heb ik al wat castings gedaan en shoots gehad. Ik ben ook al een aantal keer naar het buitenland geweest. Het is echt een leuk beroep. Verwachtingen? Tja, ik had eigenlijk niet verwacht dat modellenwerk zo serieus genomen wordt.”

Backstage Timo Pan
©The Troopers

Rollercoaster

“Na de shoot van Armani ging het snel. Echt een rollercoaster. Een editorial voor Zara in Spanje, een editorial in de UK… Ik ben blij met de mooie foto’s die ik krijg, die wil ik natuurlijk met iedereen delen. Mijn ouders zijn heel trots en supporten me ook. Als ik even geen vervoer heb voor een casting bijvoorbeeld, mag ik altijd hun auto pakken. Ik heb een broer en zus. Ook zij zijn trots en vooral heel nieuwsgierig.”  

Nintendo Switch

“Omdat ik vaak in het buitenland ben en veel moet wachten tijdens fittings enzo, verveel ik me wel eens. Daarom heb ik een Nintendo Switch gekocht. Dat is echt jeugdsentiment. Als ik moet wachten speel ik spelletjes, zoals Mario Kart.”

©The Troopers

Dezelfde jongen

“Voorheen droeg ik kleding die lekker zat. Het maakte me niet uit of iets fashion was of niet. Nu ben ik meer bezig met de modewereld en of mijn haar wel goed zit. Ik denk nu ook na over het samenstellen van een goede outfit, en heb meer kennis over wat wel en niet kan. Al ben ik nog gewoon dezelfde jongen hoor.

Het maakt niet uit of ik op een steiger sta of op een catwalk loop, ik heb nog steeds dezelfde spontaniteit en vrolijkheid. Ik mag dan misschien meer met outfits bezig zijn, modellenwerk heeft mij niet veranderd. Ik heb nu twee banen die ik even leuk vind.”

Voor steigerbouw scout
©The Troopers

Over Giorgio Armani 

“Die man heeft zoveel passie voor zijn werk. Hij was aanwezig bij de fitting en backstage bij de show. Bij de shows staan we – de modellen – met zijn allen in een rij. Dan loopt hij langs en checkt alle details. In mijn geval was er iets mis met mijn jas. Je ziet hem nadenken over wat er dan mis is. Vijf minuten later komt hij terug, zegt iets in het Italiaans en de mensen om hem heen snappen meteen wat hij wil. De man is heel direct. Vlak voor de show gaf hij alle modellen een knikje ter geruststelling. Zo van: ‘je bent gekozen, het is goed’. Dit gaf me rust.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door T I M O (@timopan_)

Geld

“Modellenwerk is echt heel leuk. Voor alleen het geld zou ik het niet doen. Ik ben heel blij dat Sjaak Pul is gestopt en omgekeerd toen hij me zag werken in Amsterdam. Mijn leven was al leuk, nu is het nog mooier.