naomi-campbell-draagt-een-couturejurk-die-ze-in-1996-op-de-catwalk-showde-opnieuw-298389
©Getty Images

Een oude jurk opnieuw dragen hoort bij het leven (hallo, duurzaamheid!), maar niet veel van ons kunnen zeggen dat we een jurk hebben gerecycled die we op de catwalk hebben geshowd. Voor Chanel. Een iconische couturejurk. Naomi Campbell is misschien wel de enige die dat kan zeggen.

Naomi Campbell draagt Chanel-couturejurk opnieuw

Woensdag, voor de Cannes-première van Furiosa: A Mad Max Saga, haalde het supermodel een stuk tevoorschijn dat ze oorspronkelijk droeg tijdens de Chanel herfst/winter 1996-coutureshow. De semi-doorschijnende jurk met vloerlengte heeft een lijfje dat bedekt is met zwarte pailletten en omhoog gehouden wordt door bandjes van parelsnoeren die over haar schouders zijn gedrapeerd. De zeemeerminrok van de jurk is gestreept met dezelfde zwarte pailletten, afgewisseld met rijen doorschijnende zwarte tule. Op de catwalk in de jaren negentig droeg Naomi Campbell de couturejurk van Chanel over een zwarte slipdress, maar anno 2024 besloot ze die achterwege te laten en er gewoon zwart ondergoed onder te dragen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gestyled door Law Roach, die ook Chanel droeg – het kenmerkende tweed jasje van het merk – serveerde Campbell een glamoureuze interpretatie van de look waarin ze 28 jaar geleden over de catwalk paradeerde. Ze droeg een paar matzwarte pumps met puntige teen (in de Chanel-show waren dat ronde lakleren pumps) en Roach voegde nog een paar dramatische oorbellen toe. En terwijl ze haar lokken in 1996 in een sluike coupe droeg, verscheen ze nu op de rode loper met haar volumineuze krullen.

Naomi Campbell heeft al bewezen dat ze een van de langste – en succesvolste – modellencarrières heeft. Nu bewijst ze ook dat ze de waarde en de flexibiliteit inziet van een garderobe die lang meegaat.

Naomi Campbell draagt couturejurk van Chanel opnieuw in Cannes
©Getty Images
Het topmodel op de couture herfst/winter 1996-catwalk van het Franse modehuis
©Condé Nast Archive

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.