naomi-campbell-toont-voor-het-eerst-haar-dochter-op-de-cover-van-de-britse-vogue-205649
©AFP/Marco Bertorello

Naomi Campbell siert deze maand de cover van de Britse Vogue. Dat doet ze niet alleen, maar samen met haar negen maanden oude dochter, die ze gracieus in haar armen houdt. Het is de eerste keer dat het 51-jarige supermodel een foto van het meisje deelt, wiens naam nog altijd geheim blijft.

Naomi Campbell poseert met dochter op Vogue-cover

Naomi maakte afgelopen mei bekend dat ze moeder is geworden van een dochter. Dat deed ze via een foto op Instagram, waarop slechts een klein voetje in Naomi’s gemanicuurde hand te zien was. In het coverinterview vertelt het supermodel dat er maar weinig mensen van op de hoogte waren dat ze een kind zou krijgen. “Ik kan het aantal mensen dat wist dat ik haar kreeg op één hand tellen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door British Vogue (@britishvogue)

Verder zijn er geen exacte details over de komst van haar dochter bekend. Die bewaart Campbell voor haar boek, waaraan ze nog moet beginnen. Toen het supermodel gevraagd werd of ze het tipje van de sluier wilde oplichten, onthulde ze alleen het volgende: “Ze is niet geadopteerd – ze is mijn kind.” Daarmee helpt ze het misverstand de wereld uit dat ze niet de biologische moeder van het meisje zou zijn.

Op de cover zien we Naomi in een all black look van Valentino en met big hair, terwijl ze haar dochter in haar armen houdt. Het supermodel werd geportretteerd door modefotograaf Steven Meisel, voor wiens lens ze ontelbare keren heeft gestaan.

Supermodellenbestaan

De baby heeft in haar korte bestaan al veel van de wereld gezien, aangezien Campbell haar overal mee naartoe neemt als ze reist voor werk. Het supermodel loopt nog volop modeshows, van Versace tot Kenneth Ize, al is dat soms wat “zenuwslopend” tussen de veel jongere modellen.

Naomi geeft toe dat ze meer plezier in haar werk had toen ze samen met Linda Evangelista, Cindy Crawford en Christy Turlington de eerste generatie supermodellen vormde. “We werkten hard. Maar we vonden het allemaal zo leuk en spoorden elkaar aan. We deden acht shows per dag en feestten ’s avonds nog met de ontwerpers. Ik vraag me soms af of de jonge modellen van nu ons bij zouden hebben kunnen houden.”

Bron: Vogue.nl en ANP