6-new-yorkse-it-labels-gespot-tijdens-nyfw-die-je-wil-kennen-268090
©Tory Burch

And just like that is New York Fashion Week alweer gedaan. De afgelopen week vond de Amerikaanse modeweek plaats in de Big Apple, en dat bleek een fashion week om niet te vergeten. Tussen indrukwekkende shows en inspirerende streetstylelooks door maakt NYFW een statement gegrond op echtheid; no fuss-kleding die chic en praktisch tegelijk is. Nu de modeweek is geëindigd, blikken we terug op de New Yorkse it-labels die je misschien nog niet (of wel) kent, maar absoluut wílt kennen door hun authentieke stijl.

New Yorkse it-labels gespot tijdens NYFW

Natuurlijk kennen we allemaal de grote namen, maar juist de voor het grote publiek onbekendere labels hebben een ware cultstatus verkregen. Van bekende tot onbekendere namen: deze New Yorkse it-labels staan op de radar van menig modeliefhebber en we garanderen je – dat is niet voor niets.

Sandy Liang

Sandy Liang is een opkomende modeontwerper die met haar gelijknamige label bekend staat om haar kenmerkende New Yorkse stijl. Geboren en getogen in New York City, heeft Liang haar merk opgebouwd rond het idee van het vieren van de eclectische en levendige energie van de stad. Dat vertaalt zich naar ontwerpen van zijde, leer en patchworkdetails, die samen een unieke en eclectische esthetiek creëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sandy Liang (@sandyliang)

Khaite

Khaite werd in 2016 opgericht door Catherine Holstein en staat bekend om haar elegante ontwerpen met een edgy look. Denk aan basics met een twist, gemaakt van hoogwaardige materialen. Een oversized kasjmieren vest (zoals *dat* vest waarmee Katie Holmes het internet brak) gemaakt van de zachtste kasjmier ooit, tot moderne jeans met de perfecte fit van de meest kwalitatieve denim. Ook Khaite’s lente/zomer 2024-collectie stelde niet teleur. Holstein stelt dat “Khaite geen collecties presenteert, maar een soort vrouw.” En die willen wij zonder twijfel zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @khaite_ny

Tory Burch

Amerikaanse modeontwerper Tory Burch richtte in 2004 haar eigen modelabel op, en is sindsdien uitgegroeid tot een internationale speler in de mode-industrie (het iconische logo van het merk herken je gelijk). Het label wordt gekenmerkt door een mix van klassieke elegantie en een moderne stijl – iets dat de afgelopen jaren nog sterker is geworden en een verrassende, stijlvolle indruk maakt. Een combinatie van gestroomlijnde ontwerpen die zowel functioneel als überchic zijn dragen hieraan bij – met als resultaat een lente/zomer 2024-collectie waarvan we bijna alles willen hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tory Burch (@toryburch)

Tibi

New Yorks label Tibi werd al in 1997 opgericht en heeft sindsdien een sterke positie verworven in de New Yorkse modescene. Het merk is opgericht door modeontwerper Amy Smilovic, die de missie had om tijdloze kleding te creëren met een eigentijdse twist. Tibi staat bekend om zijn minimalistische esthetiek, eenvoudige silhouetten en verfijnde details, en heeft een trouwe aanhang opgebouwd onder modebewuste individuen die op zoek zijn naar stijlvolle en veelzijdige kleding. En dat kwam ook deze modeweek weer tot uiting in hun stijlvolle lente/zomer 2024-show.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tibi (@tibi)

Bevza

Bevza is een opkomend modehuis gevestigd in New York City, opgericht door de Oekraïense modeontwerpster Svetlana Bevza. Het label heeft snel erkenning gekregen in de modewereld vanwege zijn minimalistische esthetiek, strakke lijnen en aandacht voor vakmanschap. Bevza’s ontwerpen worden vaak omschreven als tijdloos en elegant en vooral functioneel. Hoewel het merk gevestigd is in New York, haalt Bevza vaak inspiratie uit haar Oekraïense erfgoed en cultuur, wat een interessante mix van invloeden oplevert in haar ontwerpen. Dat wast tevens te zien in de lente/zomer 2024-show waarin de goudsbloem (een teken van liefde voor het vaderland en wedergeboorte) een terugkerend thema was.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BEVZA (@bevza)

Maryam Nassir Zadeh

Als je het over coole merken uit New York hebt, zeg je Maryam Nassir Zadeh. Het it-label uit de New Yorkse Lower East Side werd al in 2008 opgericht en heeft sindsdien een ware cult following. De stijl van de ontwerper staat bekend om draagbare, maar verheven basics en is onmiddellijk herkenbaar. De verfrissende items combineren moeiteloos een edgy en coole stijl. Neem bijvoorbeeld hun bestseller, de Olympia Wedge. Een sleehak die al jarenlang elke zomer aan de voet van menig modemeisje zit, ook op de straten tijdens NYFW.