sofia-richie-laat-in-het-derde-trimester-van-haar-zwangerschap-plots-een-stijlverandering-zien-293784
©Getty Images

In de traditie van veel zwangere mensen vóór haar, stapte Sofia Richie Grainge de deur uit in een elastieken jurk en teenslippers. De jurk met pofmouwtjes van Solid & Striped kost 445 euro. Daarmee is het misschien wel het betaalbaarste kledingstuk dat Richie Grainge de afgelopen twaalf maanden droeg. Ze is tenslotte een prinses uit Bel Air, wiens roem werd aangewakkerd door een huwelijk in Zuid-Frankrijk – van naar schatting 3,7 miljoen euro.

Kiezen voor comfort

Met uitzondering van die The Row-sandalen van 740 euro en een klassieke dubbele Chanel flap-tas, waarvan de prijs steeds sneller stijgt, lijkt het erop dat de koningin van de quiet luxury zich richt op de meest zeldzame en kostbare luxe van allemaal: comfort. In iemands derde trimester lijken dit soort keuzes onvermijdelijk. Vooral in het spektakel van zwanger én beroemd zijn. Een extra en vaak onwelkome last. Te beginnen met de ‘verplichte’ aankondiging, evenals de zwart-witfoto van minuscule handjes op Instagram, negen maanden later. Je kent de riedel.

De zwangerschapskleding van Sofia Richie Grainge

De zwangerschapslook verbaasde ons een beetje. Het is nog niet zo lang geleden dat deze Hollywood-nepobaby zei dat ze van plan was om de traditionele zwangerschapskleding helemaal te vermijden. “Ik koop gewoon een maatje groter. Dat is soms vervelend, maar zo kan ik blijven dragen wat ik wil, en blijf ik trouw aan mijn stijl,” vertelde Richie Grainge in februari aan moderedactrice Alice Newbold. Dat liep dus even anders. Ze heeft dan misschien een andere aanpak dan Rihanna (dat wil zeggen, ze draagt geen boudoir-achtige slips en kniehoge laarzen), maar ze doet het wel voor alle aanstaande moeders, die de laatste dagen van hun zwangerschap hebben doorgebracht in ruime Dôen-jurken met panelen.

Zie haar nieuwe zwangerschapslook hier.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.