high-fashion-met-teenslippers-het-wordt-je-nieuwe-favoriete-stijlcombinatie-volgens-the-row-225274
©Héloïse Salessy

In de huidige wereld, waarin trends sneller dan ooit ontstaan en weer verdwijnen, biedt The Row een tijdloos tegengeluid. Het modelabel dat door Mary-Kate en Ashley Olsen in 2006 werd opgericht, toont tijdens Paris Fashion Week precies dat waar iedere The Row-fan op hoopte: een collectie vol tijdloze ontwerpen die gekenmerkt worden door ingetogen luxe. Hoewel de high fashion-ontwerpen van The Row van de meest verfijnde kwaliteit zijn, laat het label tegelijkertijd zien dat je mode niet zo serieus moet nemen en er juist mee kunt spelen. Het gevolg: de meest chique outfits worden tijdens hun show gecombineerd met misschien wel het meest niet-chique schoeisel ooit: teenslippers.

The Row pre-fall 2023

The Row is vooral geliefd onder het modepubliek dat persoonlijke stijl boven trends verkiest. Zij willen dat hun garderobe hen dient in plaats van andersom – en dat is precies de aantrekkingskracht van The Row. De pretentieloze en moeiteloze look is een groot onderdeel van het succes van The Row – geen schreeuwende logo’s maar in plaats daarvan items die seizoenen en trends overstijgen. Hetzelfde geldt voor de pre-fall 2023-show die het merk vandaag toont in Parijs: de collectie bestaat uit perfect gesneden knisperwitte overhemden, enigszins oversizede pakken en aansluitende jurken.

High fashion-outfits met teenslippers

Maar vooral het schoeisel is opvallend. Aan de voeten van menig model waren casual slippers in het zwart en wit te zien, gecombineerd met de verfijnde looks van het label. Een minimalistische jurk? Teenslippers. Een perfect gesneden pak? Teenslippers. Je snapt het: teenslippers zijn niet langer enkel bestemd voor een casual outfit op je vakantiebestemming.

Dat teenslippers in de show van The Row zo’n prominente verschijning maken, is niet heel gek. Het modelabel lanceerde eerder de zogeheten Ginza-slipper. Het werd een heuse trend die talloze merken kopieerden. Bovendien duikt het schoeisel al enkele jaren steeds vaker op in het straatbeeld en is de teenslipper geëvolueerd tot een go-to keuze voor een minimalistische look. In de pre-fall 2023-collectie lanceert The Row een nieuwe variant, een die er nog minimalistischer uitziet met een glimmende, subtiele afwerking op de bandjes.

Met deze stijlcombinatie laat The Row zien dat je ook bij high fashion-looks het meest simpele schoeisel kunt dragen. Het is tot slot niet wat je draagt, maar hóe je het draagt – dat zorgt ervoor dat een look er stijlvol uitziet. Dus ook wanneer die bestaat uit een ultrachique jurk, gecombineerd met je favoriete teenslippers.