de-clutch-wordt-nieuw-leven-ingeblazen-en-lijkt-de-tassentrend-voor-herfst-winter-2023-te-worden-264554

Mode-experts weten het zeker: de clutch komt dit najaar dubbel en dwars terug. En dan niet zozeer de klassieke en hoekige clutch zoals we die kennen van gala’s. Nee, bereid je voor op grote clutches in de meest organische vormen, praktisch genoeg voor alledaagse bezigheden.

De clutch komt terug dit najaar

Miu Miu’s stellar cast – bestaande uit onder anderen Zaya Wade, Emma Corrin and Mia Goth – droeg recent etuis van groot formaat. En wie naar de catwalk keek – de herfst/winter 2023-collectie – zag dat de focus overduidelijk lag op de on-the-go lifestyle. Tassen die je makkelijk oppakt wanneer je in de ochtend haastig vertrekt en groot genoeg om je hebben en houwen in mee te dragen.

Dezelfde nonchalante stijl zagen we terug in Maximilian Davis’ showcase voor Ferragamo. Grote leren tassen onder de arm gedragen, zonder schouderbanden, in kleuren als glossy black, zonnegeel, spierwit en chic blauw – net als natuurlijk het opvallende rood zoals we dat van Davis gewend zijn. Gecombineerd met de ready-to-wear collectie, wekten deze tassen de indruk van capacious daytime clutches.

‘Double bagging’

Bottega Veneta laat het niet bij één tas – deze designer waagde zich aan de double bagging trend. Een grote tas met krokodillenmotief werd onder dezelfde arm gedragen als een mosterdgele envelopclutch. Daarop volgden al snel clutches waar zo een laptop in zou passen. Dit bewijst opnieuw dat de clutch dit najaar een belangrijke rol gaat spelen.

Kleinere clutches werden overigens gespot bij Conner Ives en Gabriela Hearst. Balsemachtig leer werd hier gecombineerd met breisels, met een metallic clutch die de harten laat kloppen van modeliefhebbers die het liefst alleen het broodnodige met zich meedragen. De tas is inmiddels ook gespot bij iconen als Rihanna met een clutch van Gucci, Rosie Huntington-Whiteley droeg er een van The Row en Kendall Jenner koos voor een exemplaar van Jimmy Choo. Het staat buiten kijf: de clutch is hét item om dit najaar in te investeren.

©Miu Miu autumn/winter 2023. Swan Gallet/Getty Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©Ferragamo autumn/winter 2023. Daniele Venturelli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

©Bottega Veneta autumn/winter 2023. Victor VIRGILE/Getty Images

 

©Gabriela Hearst autumn/winter 2023.

De mooiste clutches voor het najaar

Cannes-clutch van Demellier

bijenkorf, clutch
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

The Cannes-clutch van schapenvacht, € 455

Suède tas van Ted Baker

©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miiraa-clutch van geitensuède, € 240

Raffia clutch van WEEKEND MaxMara

©de Bijenkorf
Zonder titel (1000 x 1000 px) (1500 x 1500 px) (1000 x 1000 px) (800 x 800 px) (300 x 300 px) (800 x 800 px)-19

Pasticcino clutch van raffia, van € 325 voor € 260

Groene tas van Bottega Veneta

©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clutch van kalfsleer, € 2900

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.