volgens-miu-miu-draag-je-in-2023-je-hoodie-op-deze-manier-246308
©Getty Images

Niemand heeft écht hulp nodig bij het dragen van een hoodie – het is zo’n kledingstuk dat geen regels volgt en vooral praktisch moet zijn. Het kledingstuk heeft de potentie om een cool off-duty model uitstraling te krijgen, maar uiteindelijk willen we ons er vooral comfortabel in voelen. Waarom hebben we het dan over dit basisstuk in je kledingkast? Het is tenslotte geen overblijfsel van de lockdown – mais non – hoodies bestaan al een eeuwigheid, en zijn niet echt vernieuwend. De hoodie wordt vaak nog geassocieerd met comfort en als iets wat je draagt op een luie dag. Daar lijkt nu verandering in te komen, met dank aan Miu Miu.

De hoodie van Miu Miu

Het is Miuccia Prada die de zip-up nieuw leven inblaast in haar herfst/winter 2023-show voor Miu Miu. Modellen gingen hier gekleed in leggings, sportschoenen, wollen jassen en grijze hoodies werden op de catwalk. Het is het ultieme bewijs dat na twee jaar aan quarantaines eenvoudige sportkleding nog steeds een plek krijgt in luxe modecollecties. Het was, zoals alles wat Miuccia Prada normaal ook doet, opzettelijk ingetogen en doordacht. Dit zag je ook terug in de spraakmakende glitterslips, waarvan we bij de redactie ons nog steeds afvragen wanneer je zo’n looks zal dragen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Stijlinspiratie

In de show van Miu Miu wordt de hoodie gecombineerd met kledingitems die contrast bieden. Denk aan een hoodie gecombineerd met een nette broek, een manteljas of een leren jack. Hiermee verander je de look van filmavondje op de bank naar een klassieke maar toch ongedwongen uitstraling. En toch verlies je niet het stukje ‘Sorry dat ik te laat ben, ik wilde hier eigenlijk niet zijn’. Het resultaat is een perfect kostuum voor casual fridays, om je collega’s alvast een knipoog naar een ontspannend weekend te geven.

Twee hoodie looks uit de miu miu show
©Gorunway.com
Twee hoodie looks uit de miu miu show
©Gorunway.com

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.