sokken-in-klompen-zijn-de-combinatie-waarvan-je-niet-wist-dat-je-hem-nodig-had-deze-winter-279193
©Getty Images

Sokken in klompen klinkt niet meteen als de meest sexy combinatie van het jaar, we geven het toe. En toch, ja toch, kan het dé aanrader zijn voor deze winter. Niet alleen omdat het lekker warm en comfortabel is. Ook omdat zo’n onverwachte combinatie je stimuleert om misschien op een andere manier naar je bestaande garderobe te kijken meer spannende keuzes te maken. Zo kun je je zomerkleding ook tijdens kouder weer aan – net zoals je met deze tips ook je slipdress in de winter aankunt.

Klompen als trend

Klompen dus. Vorig jaar tipten we de klomp al als een grote trend. Dat ging dan niet per se de typisch Hollandse houten klomp, die Balenciaga eerder dit jaar trouwens wel de internationale modewereld in slingerde. Nee wij bedoelen dan eerder een leren of suède klomp – vaak overigens wel met houten zool. Dat we de klompentrend vorig jaar al uitriepen, was gebaseerd op meerdere grote en kleinere (high-)fashionmerken die klompen in hun collectie opnamen. We noemen een Dior en Celine, maar ook Khaite, Gucci, Filippa K, Ganni, Alaïa en Isabel Marant.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Daarnaast zagen we een revival van klompen door deze best onverwachte modemerken die nieuwe versies introduceerden. Ook een ‘degelijk’ schoenenmerk als Scholl, dat juist al jaren bekend staat om de klompen, maakte een revival mee afgelopen jaar. Mede door samenwerkingen met bijvoorbeeld Ganni en dj Honey Dijon. Op dit moment is er een nieuwe collab verkrijgbaar; een wintervariant van de Pescura Clog 50 (zie hieronder). En wat te denken van de grenzeloos populaire Birkenstock Bostons die niet uit het straatbeeld zijn weg te slaan?

Sokken in klompen

Leuk en aardig, maar hoe gaan we die klompen met dit koude weer dragen? Geitenwollen sokken zijn, en dat zullen we niet snel schrijven, de oplossing hier. Of in ieder geval: lekker dikke sokken. Van die gebreide, lubberende exemplaren staan juist goed met zo’n statische, hout met leren klomp. Geen fan daarvan? Het is ook een optie om te gaan voor een warme maillot of bijvoorbeeld en very on-trend rode panty. (Zie hier manieren om die stijlvol te combineren.)

Daarbij zijn er van de klompen zelf ook volop opties verkrijgbaar, met houten zool of juist bedekt met leer. Soms hebben de zolen een hak, maar de Boston-klompen van Birkenstock zijn plat. Tot slot is de bovenschoen zelf de ene keer van canvas, met of zonder print, en in andere gevallen van leer, suède of van een pluizig of harig materiaal zoals bij Freedom Moses hieronder. (De oprichter van dat merk spraken we eerder al over de sokken in sandalen-trend.)

Hieronder inspiratie van de fashionweeks met hoe je sokken met klompen draagt, evenals wat fijne shopopties.

Gucci klompen van de Bijenkorf
©de Bijenkorf

Gucci-klompen van canvas met leren details, € 950

Mango klompen met sokken
©Mango

Leren klomp met gesp van Mango, € 79,99

Scholl x Issimo klompen
©Scholl x Issimo

Scholl x Issimo pruimkleurige, handgemaakte klompen, € 380

Mango klompen geel
©Mango

Leren klomp met blokhak van Mango, € 99,99

Jonak klompen om met sokken te dragen
©de Bijenkorf

Duurzame instapper van suède van Jonak, € 105

Klompen en inspiratie

Paris Fashion Week gast sokken of maillot in klompen
©Getty Images
Paris Fashion Week
Milan Fashion Week gast sokken in klompen
©Getty Images
Milan Fashion Week
Scholl x Issimo klompen met sokken
©Scholl
Scholl x Issimo

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Birkenstock (@birkenstock)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scholl iconic (@scholl_iconic)