de-witte-tanktop-is-terug-in-2023-maar-nu-extra-laag-uitgesneden-244900
©Spotlight

De witte tanktop was alom vertegenwoordigd op de catwalk vorig jaar en een van de minst opvallende modestatements van 2022. Ook dit jaar is de tijdloze tanktop terug, maar dan in een iets aangepaste versie. Het simpele ontwerp krijgt een vleugje rock ’n roll à la Keith Richards, gecombineerd met een moeiteloze chicness. Hoe dat eruit ziet? Dit jaar duiken we klaarblijkelijk nieuwe dieptes in, met een tanktop met plunging halslijn die verder reikt dan we gewend zijn.

Tanktop met lage halslijn

De witte tanktop-craze werd vorig jaar ingezet door Bottega Veneta’s ontwerper Matthieu Blazy. In zijn debuutcollectie presenteerde hij als eerste look een witte tanktop met jeans (die overigens van leer bleek te zijn). Het beeld van de witte tanktop dook daarna op in shows van Prada en Loewe, stuk voor stuk ingetogen ontwerpen en een veilige keuze voor elke look.

In 2023 gaan we iets meer risico nemen als het op de tanktop aankomt. We horen je denken – basic witte tanktops, die zijn toch allemaal hetzelfde? Niks is minder waar. Bij een extreem simpel ontwerp als de tanktop zijn het juist de details die een enorm verschil kunnen maken. Dat verschil zit ‘m dit jaar in de halslijn van het basic ontwerp.

Bottega Veneta toonde eenzelfde versie van de inmiddels befaamde top in de herfst/winter 2023-collectie, maar met een subtiel lagere halslijn dan het initiële ontwerp. Vervolgens toonde ook wederom Loewe een extreem lage versie van het ontwerp in de zomercollectie, een die bijna tot aan je navel rijkt. Saint Laurent spant misschien wel de kroon en koos voor überlage tanktops gedragen onder powerblazers.

Lage tanktop trend
©Spotlight
lage-witte-tanktop-trend

Laag, lager, laagst

Het is duidelijk dat er geen eenduidig antwoord bestaat over wat een lage tanktop precies inhoudt. Elk modehuis creëert een eigen versie van de laagte van de halslijnen, waardoor er niet één soort lengte is die de boventoon voert. Daarom aan jou de keus hoe laag je wil gaan; ben je meer een Bottega Veneta of toch een Saint Laurent? Shop hier de mooiste witte tanktops met een lage halslijn. How low can you go? 

Saint Laurent tanktop

Saint Laurent tanktop
©Mytheresa

Jersey tank top, € 275

Someday lage tanktop

Someday tanktop
©de Bijenkorf

Witte tanktop met stretch, € 19,99

Arket geribde tanktop

Arket lage tanktop
©Arket

Witte tanktop met brede banden, € 19

Mango lage tanktop 

Mango witte top
©Mango

Geribde witte top, € 19,90

Y/Project top met lage halslijn

Y/Project lage tanktop
©Mytheresa

Katoenen tanktop met onzichtbare band, € 135

10Days lage tanktop

10days witte tanktop
©de Bijenkorf

Tanktop van biologisch katoen, € 44,90

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.