viktor-rolf-en-s10-kiezen-voor-een-zwarte-stage-outfit-tijdens-songfestival-210439
©Philippe Vogelenzang, Vogue Nederland, maart 2022

Op 10 mei is het zover. Dan zingt Stien den Hollander in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival haar nummer ‘De Diepte’. Dat ze dit gaat doen in een creatie van kunstenaarsduo Viktor & Rolf, onthulde ze al eerder. Afgelopen weekend maakte ze bekend hoe die outfit er uitziet.

S10 treedt in Turijn op in een all black look. De zangeres heeft een variatie op een pandjesjas aangemeten gekregen van de couturiers en draagt daarbij een baggy, lange broek. De jas heeft extra lange mouwen en is kort aan de voorkant.

 

Viktor & Rolf over de jurk van S10

Viktor & Rolf laten zich zelden interviewen, toch vertelt het beroemde duo Paul Haenen over hun samenwerking met S10. Het eerste en het enige interview; zo laten ze duidelijk weten.

Het eerste contact

“Dat is wel een grappig en frappant verhaal. Wij vinden haar geweldig en toen bleek dat we gemeenschappelijke vrienden hebben vroegen wij hun: ‘kunnen wij met S10 in contact komen? We willen haar graag kleden’. Precies diezelfde dag nam Stien contact met ons op. Die berichten hebben elkaar gekruist op vrijdag en op maandag zaten we bij elkaar aan tafel.”

S10

“Wij vinden vooral haar muziek fantastisch en ze leek ons als persoon heel interessant, sympathiek en bijzonder. Dat was voor ons de aanleiding om contact met haar op te nemen. We zien het als een mooie uitdaging; iemand die zo bijzonder is en zo’n bijzondere boodschap heeft te mogen kleden. Echt te gek.”

Het ontwerp

“Dat was binnen een paar weken af, we hebben snel gewerkt. We waren het snel eens. Stien had dingen van ons gezien die ze mooi vindt en ze heeft een bepaald gevoel met ons gedeeld. Daar zijn we van uitgegaan. Ze heeft een voorkeur voor een bepaalde attitude van kleding en daar zijn we op doorgegaan. Het leuke aan haar is dat ze precies weet wat ze wil. Ze kan heel goed manifesteren. Ons eerste gesprek was een beetje pingpongen, maar dat ging heel snel en organisch. Het klikte gewoon, het was niet ingewikkeld. Dat is altijd een goed teken.”

Eer

Zelf zegt S10 “het een eer te vinden om met deze kunstenaars te mogen werken. Ik heb gezegd wat ik wil en dat heeft heel goed uitgepakt. Ik denk dat iedereen het leuk gaat vinden. Viktor & Rolf zijn Nederlandse trots en ik ben fan van hun werk.” De zangeres wist direct welke outfit het moest worden. “Het is net als bij een trouwpak of een trouwjurk: sommige dingen weet je meteen.”

Meer over S10? Lees hier het interview dat Vogue had met de zangeres.