de-iconische-zandloperblazer-gaan-we-overal-zien-dit-jaar-283221
©Getty Images

Maak dit seizoen een statement met dé powerblazer van 2024: de zandloperblazer. De perfect gepolijste blazer maakt impact in het straatbeeld. Ook op de runway hielden designers als Alexander McQueen en Balmain een sterk pleidooi voor de krachtige jas die als voordeel heeft dat de schouders en heupen worden geaccentueerd én de taille mooi uitkomt. Niet zo gek dus dat het een wardrobe staple is geworden van Victoria Beckham, die er in 2018 als een van de eersten in gespot werd.

De zandloperblazer als wardrobe staple

Toegegeven, de Britse designer blies de trend weliswaar nieuw leven in, maar de look is niet helemaal nieuw. Hij grijpt terug op de iconische blazer die Christian Dior in 1947 maakte. De single-breasted blazer, die de illusie creëert van een zandloperfiguur, is gemaakt van wol, heeft geen kraag en maak je vast met één knoop. De larger than life-blazer is inmiddels ook door verschillende A-listers opgenomen in de garderobe.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Brits model en actrice Rosie Huntington-Whiteley werd gespot in de zandloperblazer bij minstens twee gelegenheden, in beide gevallen in een volledig witte versie.’s Avonds in Milaan met een panty zonder broek, oftewel de no pants-look, en overdag in Parijs met een top en een korte broek.

Chic en veelzijdig

Christine Centenera, ontwerpster van het merk Wardrobe.NYC en hoofdredacteur van de Australische editie van Vogue, heeft het item ook tot een van haar essentials gemaakt en draagt ‘m vaak met een legging en schoenen met hoge hakken, zoals vorig jaar februari tijdens Milan Fashion Week. Kortom, de blazer is chic, veelzijdig en versterkt je silhouet.

Als je je afvraagt hoe je de zandloperblazer moet dragen? Hieronder vind je een aantal looks die je kunnen inspireren. Plus onze selectie die helpt bij het kiezen van de perfecte zandloperblazer.

©Getty Images
©Getty Images
©Getty Images

De selectie van de redactie

Katoenen blazer van The Frankie Shop

©The Frankie Shop

Colette Hourglass blazer, € 289

Zwarte wollen blazer van WARDROBE.NYC

©WARDROBE.NYC via MyTheresa

Wool black blazer, € 1395

Zwarte wollen zandloperblazer van Balenciaga

©Balenciaga via Miinto

Hourglass wool-gabardine jacket, € 2884

Sculpturale blazer van COS

©COS

Sculpted collarless wool blazer, € 85

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue IT.