pak-je-kans-deze-designers-houden-deze-week-hun-sample-sales-in-antwerpen-253129
©Getty Images

Antwerpen staat deze week in het teken van Designer Days, en dat betekent dat er noemenswaardige ‘sample-sales’ plaatsvinden. Belgische ontwerpers verkopen hun bijna perfecte kledingitems (van kleding, schoenen tot accessoires) voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Ook krijg je bij sommige labels – waaronder vaak Dries van Noten –exclusief de kans om stoffen op te kopen.

Antwerpen staat in de Benelux bekend om zijn ‘stock-sales’. Dit komt door het grote aantal ontwerpers dat gevestigd is in de stad. Denk aan Dries van Noten, Ann Demeulemeester, Raf Simons en Walter van Beirendonck. Wel is het vaak moeilijk om informatie te krijgen over de datum, locatie en het tijdstip van de sample sales. Dat is dan ook meteen het enige voordeel van de lange rijen met modeliefhebbers voor de panden: de sample sales zijn niet te missen.

Sample-sales in Antwerpen

Mocht je deze week een bezoekje brengen aan Antwerpen: Vogue.nl zette alle locaties en tijden van de beste sample sales voor je op een rij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dries van Noten | Kleding en Accessoires

Misschien wel favoriet tussen de ‘sample-sales’ is Dries van Noten. De ontwerper is enorm gewild door de prachtige ambachts-rijke kleding en kleurrijke stoffen. De verkoop zal kleding en accessoires bevatte uit vorige collecties. Of er dit keer ook een stoffen verkocht zullen worden is nog de vraag. Let wel even op, voor deze ‘sample-sale’ moet je een tijdslot reserveren via Eventbrite, maar de entree is wel gratis.

Dries van Noten van 9 t/m 14 mei, op reservering , IJzerlaan 3, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dries Van Noten (@driesvannoten)

Raf Simons | Kleding en Accessoires

Onlangs maakte Simons bekend te gaan stoppen met zijn eigen merk. Sinds 2020 is hij de co-creative director van Prada, en wil daar meer focus op hebben. Dus dat de Raf Simons ‘sample-sale’ druk zal worden is hoogstwaarschijnlijk. Ook hoef je voor de sale niet te reserveren, dat wordt dus er vroeg bij zijn of lang in de rij staan.

Raf Simons van 9 t/m 13 mei, di-do van 10:00 tot 18:00 en vrij-za van 10:00 tot 19:00, niet reserveren, Venusstraat 16, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raf Simons Official (@rafsimons)

Christian Wijnants | Kleding, stoffen en garen

De kleding van Christian Wijnants staan bekend om het gebruik van gebreide stoffen op een speciale manier. Deze ‘sample-sale’ is dus perfect voor alle ‘knitwear’ liefhebbers. Er is ook geen reservering nodig om toegang te krijgen tot de speciale verkoop.

Christian Wijnants, 9 t/m 14 mei, 10:00 – 19:00 uur (op zondag van 12:00 – 19:00), niet reserveren, Schuttershofstraat 19, Antwerpen

Arte Antwerp | Kleding accessoires

Het Belgische streetwearmerk Arte Antwerp is de laatste jaren enorm gestegen in populariteit, ook in Nederland. Nu komen ze ook met een ‘stock-sale’ waar items tussen zitten die nu exclusief verkrijgbaar zijn.

Arte Antwerp, 8 t/m 14 mei, 10:00 tot 18:00, niet reserveren, Begijnenstraat 23, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arte Antwerp (@arteantwerp)

Walter van Beirendonck & Dirk van Saene 

Dit is misschien wel de exclusiefste ‘stock/achrief/sample-sale’ op de Antwerpse Designer Days. Samen met Dirk van Saene verkoopt Walter van Beirendonck (beiden behorend tot de Antwerpse zes) een ‘sample-sale’ van de heren- en damescollectie, maar ook stoffen en exclusieve archiefstukken. Een echte ‘must-go’ voor de modefanaten.

Walter van Beirendonck & Dirk van Saene, 8 t/m 12 mei, 10:00 tot 18:00, niet reserveren, Aalmoezenierstraat 2, Antwerpen