vogue-stylist-xaviera-aubri-tipt-de-beste-winkels-in-antwerpen-237416
©Dries van Noten

Als je ergens goed kunt slagen, dan is het wel in Antwerpen – en dus is het afdalen naar het zuiden voor wat retail therapy. Vogue’s stylist en reiziger Xaviera Aubri maakt je wegwijs door de Belgische stad, langs de beste shop-stops op haar shortlist. Dit zijn de beste winkels in Antwerpen.

De beste winkels in Antwerpen

Het Modepaleis

Ontwerper Dries Van Notens boetiek in de Vlaamse stad is iconisch: intiem en uitnodigend, met maar liefst drie verdiepingen vol prêt-à-porter-looks en accessoires in antieke kasten en warme medewerkers die graag anekdotes delen over de ontwerper.

Het Modepaleis, Nationalestraat 6, Antwerpen

Het Modepaleis van Dries van Noten, een van de beste winkels in Antwerpen
©Dries van Noten

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Enes

Buy less, buy better is een aanleiding om te duiken in conceptstore Enes. Het interieur is van de hand van architect Gert Voorjans en alleen al een reden om naar binnen te stappen. Modemerken zoals Designers Remix, Grifoni, Second Female en Morobe worden afgewisseld met deco-items van Mariela Ceramics, Sanui en Serax x Mare Michielssen. Een eclectische en fijne mix van must-haves.

Enes, Volkstraat 58, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ENES info@enes.be (@enes_antwerpen)

Renaissance

Renaissance is een aanrader voor de liefhebber van high-end modewinkels. Denk: The Attico, Jacquemus en Ami Paris in een industriële ruimte. Instagramable én inspirerend.

Renaissance, Lange Gasthuisstraat 16, Antwerpen

Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 is een must-stop op de winkelroute met een zee aan fijne interieurobjecten, collectors items, mode en vooral een fijne ambiance. Zeer geliefd zijn de geurkaarsen, een samenwerking met kaarsenmaker Cire Trudon. Uitgewinkeld? Dan is het heerlijk aanschuiven in het restaurant voor een gezonde lunch. Bestel de wilde paddestoelen in Beurre Blanc – en natuurlijk friet.

Graanmarkt 13, gelijknamig adres, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Graanmarkt 13 (@graanmarkt13)

Arte

Grafische ontwerper Bertony da Silva is het creatieve brein achter het elevated streetwear label Arte, dat in een modernistische winkel het nieuwe urban weergeeft. Puffercoats met prints, shackets en dad jeans done right.

Arte, Kammenstraat 45, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arte Antwerp (@arteantwerp)

Tribu Collection

Fashion moms, unite! Want ook voor kidswear zit je in Antwerpen goed. Bij Tribu Collections pop-up vind je zowel eyecatchers als sweet basics voor de mini.

Tribu Collection, Steenhouwersvest 9, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tribu Collection (@tribucollection.be)

Play

Sproet&Sprout, Upé en Main Story zijn merken om te onthouden en verkrijgbaar bij kinderwinkel Play, gelegen in de gezellige Kloosterstraat. Er is ook een outlet met een selectie van stock items die leuk zijn om te mixen met andere pareltjes uit de sale.

Play, Kloosterstraat 63, Antwerpen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Play by Rewind (@play.kidsstore)

Meer reisplannen voor 2023? Vogue’s Xaviera tipt ook de leukste hotspots in Parijs, Nice en Edinburgh.