Tijdens de feestdagen pakken we graag uit met etentjes. Gasten worden uitgenodigd, menu’s worden gemaakt en tafels worden versierd. Wil je je gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen? Dan kunnen een paar tips en tricks geen kwaad. Julia Khan Anselmo van Feisty Feast deelt hoe je een succesvolle dinnerparty host.
Feisty Feast
Toen Julia Khan Anselmo in 2013 stopte als art consultant, zocht ze naar een zinvol project. Met een passie voor koken en de wil om vrouwen samen te brengen, startte ze Feisty Feast. Hiermee host ze wereldwijd dinner parties om vrouwen in de schijnwerpers te zetten en te vieren. Behalve deze georganiseerde etentjes wordt Julia ook regelmatig ingehuurd om diners voor de coolste modelabels en merken te verzorgen. Zo stond ze in de keuken voor onder anderen Wandler, La Loueme, Gisou, Maha en Anna + Nina.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Maar je kunt Feisty Feast ook kennen van haar inspirerende Instagramaccount. Van gloss water jelly puddings tot gepocheerde peer met chocoladesaus: de gerechten die Julia post doen niet alleen watertanden, maar zijn ook een lust voor het oog. Dat zit ‘m in het eten zelf, maar ook in de decoratie: kleurrijke gerechten worden geserveerd op klassiek (vintage) servies.
Tijd om de koningin der dinner parties aan haar mouw – of schort – te trekken en te vragen naar tips om zelf een succesvol etentje te hosten.
Zo host je een succesvolle dinnerparty
Hoe plan je een dinnerparty?
“Het ontvangen van gasten voor een etentje draait om drie dingen: vrijgevigheid, bedachtzaamheid en overvloed. Neem de tijd om je menu voor te bereiden, de tafel te dekken en de sfeer te creëren met de juiste muziek voor je gasten. Het is een blijk van je genegenheid en waardering voor degenen om wie je geeft. Het liefst begin ik een week van tevoren met mijn voorbereidingen, maar ik hou ook van een geïmproviseerde bijeenkomst.”
Hoe stel je het perfecte menu samen?
“Probeer gerechten te maken die je al kent. En nog een tip is om te werken met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Ik merk dat het menu dan goed samenkomt.”
Waar let je op als je ingrediënten koopt?
“De markt is meestal de eerste plaats waar ik graag begin voor mijn gerechten. Ook ga ik graag naar kaasspeciaalzaken, slagers en viswinkels voor de beste ingrediënten. Voor mij is het belangrijkste aspect de versheid, seizoensgebondenheid en kwaliteit van de gekozen ingrediënten.”
Wat zijn tips voor mensen die een etentje willen organiseren maar niet van koken houden of niet kunnen koken?
“Huur een professional in als je het kunt betalen, of koop anders hoogwaardige ingrediënten om een charcuteriebord te maken met gezouten vlees en fijne kazen. Je kunt ook co-host zijn met een vriend(in) die van koken houdt. Dan zorg jij voor drankjes en decoratie.”