7-restaurants-in-parijs-om-neer-te-strijken-tijdens-je-stedentrip-225234

Met de mannenmodeweek in volle gang is Parijs momenteel de plek waar je wil zijn – alleen al om in het wild de beste streetstylelooks te spotten waarmee de straten volstromen. Uiteraard met de nodige pauzes tussendoor, wanneer je het liefst neerstrijkt in een stijlvol restaurant waar de lekkerste geuren uit de (al dan niet Franse) keuken je neus binnendringen. Reden genoeg om de beste restaurants in Parijs onder elkaar te zetten.

Restaurants Parijs geselecteerd door Vogue

Culinair journalist Mara Grimm selecteert voor Vogue zeven van haar favoriete restaurants in de stad die ze deels haar thuis mag noemen. Hier wil je eten in Parijs.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Yam’Tcha – een Chinese ster

Bij Yam’Tcha combineert chefkok Adeline Grattard de Chinese en de Franse keuken. Haar kookstijl is elegant en origineel. Ik zou je niet snel adviseren om in Parijs geen wijn bij je lunch te bestellen, maar hier doe ik dat wel: Adelines man Chi Wah Chan schenkt bij elke gang namelijk een andere unieke thee die hij zelf uit China haalt. Er is een vast menu, maar dat is zo slim opgebouwd dat je na een gang of zes opgeladen, licht ontroerd en vol energie de deur uitloopt, klaar voor nog meer Parijs. P.S. Mocht je geen tafel kunnen bemachtigen: bij hun theewinkel in Rue Sauval koop je behalve de mooiste thee van de stad ook steengoede bao’s.

Yam’Tcha, 121 Rue Saint-Honoré, 2e arrondissement

Restaurants Parijs
©Edouard Caupeil
1/7
Native Share

Les Arlots – de perfecte buurtbistro

Les Arlots ziet eruit als een eenvoudige buurtbistro, maar geloof me: er zijn weinig plekken in Parijs waar je beter eet dan hier. Chefkok Thomas Brachet maakt een verrukkelijke terrine en ook het cultgerecht saucisse-puree mag je niet missen. Erbij drink je natuurwijnen van sommelier Tristan Renoux. Ook fijn: het is maar tien minuten lopen vanaf Gare du Nord.

Les Arlots, 136 Rue du Faubourg Poissonnière, 10e arrondissement

Restaurants Parijs
©Mara Grimm
2/7
Native Share

Septime – voor groenten in de hoofdrol

Septime staat al jaren in de lijst met beste restaurants ter wereld. En terecht. In deze lichte zaak spelen groenten een grote rol; vlees en vis worden in de meeste gerechten vooral gebruikt als smaakmakers. Laatst at ik er bijvoorbeeld geroosterde tomaat met saus op basis van kippenbouillon. Een tafel bemachtigen gaat trouwens niet zomaar. Reserveringen openen steeds drie weken van tevoren. Wil je bijvoorbeeld op 22 maart reserveren? Zorg dan dat je op 1 maart achter je laptop zit.

Septime, 80 Rue de Charonne, 11e arrondissement

Restaurants Parijs
©Mickaël A. Bandassak
3/7
Native Share

Etsi – voor een Griekse brunch

De Griekse keuken saai? Mais non! Parijzenaren zijn er dol op. Het wemelt in Parijs van de goede Griekse traiteurs en hippe Griekse restaurants. Etsi in Montmarte bijvoorbeeld, wat mij betreft een ideale plek voor een brunch in het weekend. Het zit altijd bomvol met alleen maar leuke mensen en de frisse, kleurrijke gerechten lopen over van smaak.

Etsi, 23 Rue Eugène Carrière, 18e arrondissement

Restaurants Parijs
©Mara Grimm
4/7
Native Share

Le Bon Georges – voor de beste steak tartaar

Le Bon Georges is een picture perfect bistro in het hogere segment met een klassieke maar fantastische wijnkaart. Ik kom hier graag voor de steak tartare, misschien wel de beste van de stad. Conservatief is het wel: wáág het niet om mayo bij je friet te vragen.

Le Bon Georges, 45 Rue Saint-Georges, 9e arrondissement

Restaurants Parijs
©Arno Bosma
5/7
Native Share

Girafe – hallo Eiffeltoren

In Parijs draait het niet altijd alleen om eten, maar ook om te zien en gezien te worden – zeker tijdens fashion week. Plekken als LouLou, Gigi, Coco, Hotel Costes en Girafe zitten dan bomvol. Die laatste is in de zomer een aanrader. Misschien niet het beste eten van de stad, maar wél fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren.

Girafe, 1 Place du Trocadéro et du 11 Novembre, 16e arrondissement

Restaurants Parijs
©Mara Grimm
6/7
Native Share

Le Servan – voor een lichte lunch

Veel restaurant in Parijs zijn gesloten op maandag. Dat is meteen ook de ideale dag om te gaan lunchen bij Le Servan, een uitstekende neo-bistro met Aziatische invloeden. Zeker bestellen: de kokkels met chili en Thaise basilicum.

Le Servan, 32 Rue Saint-Maur, 11e arrondissement

Restaurants Parijs
©Mara Grimm
7/7
Native Share

Kan je niet genoeg krijgen van Parijs? Vogue’s oktobernummer is één grote ode aan de Franse hoofdstad, en al het moois dat het te bieden heeft. Je bestelt het nieuwe nummer hier.