de-geheime-nachtsnack-van-ymre-stiekema-is-chocola-sweet-salty-popcorn-of-karamel-zeezout-207218
©Philippe Vogelenzang

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Ymre Stiekema.

Wat voor nachtkastje heb je? “Wij hebben net een huis laten bouwen en in de muur van de slaapkamer – achter het bed – zit een ingebouwde nis. Dat is mijn nachtkastje: er zit een oplader ingebouwd voor m’n telefoon, maar ook mijn bril, een glas water en lippenbalsem van Purol of Blistex liggen er. Tijdens mijn zwangerschap vond ik de geur van Blistex niet lekker, vandaar Purol. Nu wissel ik die twee af.

Omdat ik een dochtertje van vijf maanden heb (Yuna Mae, red.), is een spuugdoek onmisbaar. Verder ligt er het boek De basisschooljaren van Hedvig Montgomery op. Ik ben helemaal geen lezer, dus heb nog maar een paar bladzijdes gelezen. Ik ben toch meer een Netflix-kijker en Instagram-scroller. Wel probeer ik social media voor het slapengaan af te bouwen.”

Waar lig je wakker van? “Soms slaap ik goed, maar ik kan wakker liggen van de domste dingen. Bijvoorbeeld de boodschappen of de weekplanning. Hoe we dat allemaal moeten regelen. De bouw van ons huis, daar heb ik ook veel wakker van gelegen. Sinds mijn jongste dochter er is slaap ik behoorlijk vast. Meestal van 22.00 uur tot 02.00 uur, dan drinkt ze een kwartiertje en slapen we door tot 07.00 uur ’s ochtends. Ze is gelukkig geen nachtbraker.”

Tekst gaat verder onder de foto

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ymre Stiekema (@ymrestiekema)

Heb je een bepaald bedritueel? “Ik maak altijd mijn gezicht schoon, anders kan ik niet slapen. Ik gebruik van Garnier de Micellar Water Facial Cleanser. Dan vaak een serum, olie of crème, soms smeer ik ze er allemaal op. Het is maar net waar ik zin in heb en wat mijn huid nodig heeft. De gezichtsolie is van Dr. Hauschka, de crème van Embryolisse en de P-CL-E Serum van Biodermal. Verder gebruik ik weleens de Miracle Cream van Charlotte Tilbury, maar die vind ik niet altijd lekker. Die is best heftig voor mijn huid.”

Snoozen of showtime? “Snoozen, maar niet extreem lang. Ik vind het vaak lekker om nog even te liggen en te knuffelen met mijn dochters. Zo beginnen we de dag relaxed. Ik kan goed op tijd mijn bed uitkomen. Als ik wakker ben, sta ik meteen aan. Als alles soepel gaat, ben ik vrolijk in de ochtend. Maar als het even tegen zit – als mijn oudste dochter bijvoorbeeld niet luistert – dan kan ik weleens aangebakken zijn.”

Heb je een geheime nachtsnack? “In de nacht eet ik niet, maar ’s avonds na het eten lust ik graag een stuk melkchocola. De smaken sweet salty popcorn en karamel zeezout zijn favoriet. Ook chocola met grote stukken hazelnoot erin vind ik lekker. En tijdens mijn zwangerschapontdekte ik sweet & salty popcorn met brownie M&M’s erdoorheen. Maar ik eet natuurlijk niet elk dag chocola.”