model-ayesha-djwalas-tips-voor-de-authentieke-italiaanse-riviera-vergeet-cinque-terre-212714
©Ayesha Djwala

Een trip naar de Italiaanse Rivièra of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Model Ayesha Djwala tipt de pittoreske plekken rond Portofino.

“Ik zei tegen mijn man: ‘Misschien kun je mee naar deze job? Dan plakken we er een paar dagen achteraan.’ Dat was de beste keuze ooit. Het is er werkelijk prachtig. Met je partner of een vriendin een heel leuke vakantiebestemming.”

Tips Italiaanse Rivièra

Vergeet Cinque Terre

“Het welbekende Cinque Terre ligt op anderhalf uur rijden van Portofino. Die twee lijken enorm op elkaar. Denk: kleurrijke huizen aan het water. Maar als je het mij vraagt, is Portofino een betere uitvalbasis. Beide plekken zijn populair, maar waar het in Cinque Terre stikt van de buitenlandse toeristen, tref je in Portofino vooral Italiaanse vakantiegangers. Blijf je toch in Italiaanse sferen. Dus staat Cinque Terre op je lijstje? Overweeg dan zeker Portofino als authentieker alternatief.”

Pik Milaan mee

“De dichtstbijzijnde stad bij Portofino is Genua, maar daar ben ik geen fan van. Leuker is het om je trip naar de Italiaanse rivièra te combineren met Milaan. Wij vlogen op Milaan Malpensa, huurden een auto en reden door de Italiaanse bergen in tweeënhalf uur naar Portofino. Een heel mooie roadtrip, en zo pak je ook de prachtige winkels in de modestad nog even mee.”

Droomhotel

“Wij sliepen in het Imperiale Palace Hotel, in Santa Margherita Ligure, dat zich net iets boven Portofino bevindt. Het ligt prachtig aan het water, en straalt tot in de details Italiaanse luxe uit. Als je voor je hotel wilt uitpakken, is dit echt een aanrader.”

Italiaanse rivièra tips
©Ayesha Djwala

Italiaanse trappetjes

“In de regio liggen veel kleine dorpjes achter elkaar. Huur een auto en vink ze af. Tot onze favorieten behoren Parragi en Camogli. Parragi is een baai met alleen maar lunchtentjes. Tijdens het wachten op je eten zoek je snel de verkoeling op. Aan de weg langs de kust heb je overal plekjes waar je het water in kunt. Van die kleine stenen trappen die rechtstreeks de zee in lopen, echt dat Italiaanse gevoel.”

“Ook in Camogli tref je genoeg van dat soort trappetjes. Maar je hebt er ook veel leuke winkels met handgemaakte sieraden, en genoeg plekken om even een wijntje te drinken.”

Tips Italiaanse Rivièra
©Ayesha Djwala

Go-to outfit

“Ik draag bijna nooit make-up, en op vakantie in de zon nog minder. Mijn enige make-up essential op vakantie is mijn Stylo Contour des Yeux oogpotlood van Gucci, in de kleur Chocolat. Ik zet ‘m op mijn waterlijn. Hij loopt niet uit, vandaar dat ik erbij zweer. Ik heb ook altijd een lippenbalsem bij me, zodat m’n lippen niet uitdrogen. En natuurlijk zonnebrand. Die van Eucerin met factor 50 laat geen witte waas achter en smeert heel licht uit. Een must.”

“Met al die prachtige plekken die schreeuwen om een snelle duik, lig ik continu in het water. Mijn go-to outfit in Portofino is dan ook een maxi-jurk of -rok, zodat ik snel kan omkleden. Note to self: vergeet een setje droog ondergoed niet.”

Italiaanse rivièra tips
©Ayesha Djwala