ikea-gaat-samenwerking-aan-met-het-finse-marimekko-244649
©Ikea

Ikea is een samenwerking aangegaan met lifestylemerk Marimekko. Het is niet de eerste keer dat de woonwinkel samenwerkte met modemerken, bekende ontwerpers of visionairs. Zo was er ooit een collab met Off-White oprichter Virgil Abloh en vorige maand nog het grote succes van de Rotterdamse Sabine Marcelis en haar Varmblixt-collectie. Deze ging viraal op TikTok en was binnen een paar dagen uitverkocht. Dit keer is het Finse merk Marimekko aan de beurt – bekend om hun Scandinavische stijl en prints. Of deze collectie net zo viraal gaat is nog de vraag. Hoe dan ook, wij zijn fan.

Ikea x Marimekko

De nieuwe collectie van Marimekko bestaat uit verschillende producten waar de natuur en saunacultuur in Finland centraal staan. Dit zie je terug in de prints met rabarberbladen – de plant groeit vaak naast sauna’s op het Finse platteland. De collectie bestaat voornamelijk uit badlakens, tassen, comfortabele zitkussens, schattige houten bankjes en douchegordijnen – bedrukt met de typische Marimekko prints.

Voornamelijk dus producten die je terugziet in de sauna. Perfect voor als je je badkamer (of mocht je ‘m hebben, een sauna) om wil bouwen tot een spa in Scandinavisch thema. De collectie is zeker ook voor in je huiskamer of slaapkamer, zo zijn er waterglazen en een karaf. En geef toe, wie wil deze zomer nou niet met een Marimekko-badhanddoek op het strand liggen? De collectie ligt vanaf 1 maart in de winkels. Rennen dus, en hopen dat de items niet te snel uitverkocht zijn.

dienblad uit collectie Ikea in samenwerking met Marimekko
©Ikea
Douchegordijn uit collectie met Ikea
©Ikea