hierom-en-zo-maakt-de-ram-ruzie-292951
©Marc de Groot, Vogue Jan/Feb 2024

Ram is het eerste teken van de dierenriem. Zodra de zon dit sterrenbeeld binnenkomt, start dus ook een astrologisch nieuwjaar. Dat gebeurde onlangs, op 20 maart. De start van het Ram-seizoen gaat gepaard met een flinke dosis frisse energie. Gek is dat niet, want de Ram barst van de passie, het enthousiasme en de strijdlust – maar hoe zit dat in een ruzie? Juist in dat laatste verdiepen we ons vandaag. 

Ram in een ruzie

Ram is een van de pittigste sterrenbeelden van allemaal. We hebben de energie en het enthousiasme van de Ram nodig om vol passie aan nieuwe projecten te beginnen. Ben jij een Ram, dan herken je dit vast. Waar anderen beren op de weg zien, ben jij allang ergens aan begonnen. Je wacht niet tot anderen jou motiveren of aansporen om aan de slag te gaan. Dit heeft ongetwijfeld te maken met jouw strijdlustige natuur. Hoewel je het misschien niet direct zou toegeven, wil je het liefst altijd de beste zijn. Zelfs als er van competitie geen sprake is, maak jij er een wedstrijdje van. Je hebt een winnaarsmentaliteit en dit is jouw manier van zaken aanpakken. 

Dat alles is te herleiden naar jouw heersende planeet, Mars. Alle sterrenbeelden hebben een heersende planeet waarvan de thema’s een duidelijke link vormen met hun natuur. Voor de Ram is dat dus Mars, die ook wel de ‘oorlogsplaneet’ wordt genoemd. Mars staat voor de mannelijke, agressieve energie in ons. Dat klinkt misschien negatief, maar dat is het niet per se. Hieronder vallen namelijk ook thema’s als passie en gedrevenheid. Wanneer je handelt vanuit een sterke drive of juist vanuit boosheid, dan is Mars aan zet. 

Impulsieve aard

Dat maakt jou, Ram, een intens gedreven persoon. En als er sprake is van ruzie, geldt dat dus ook. Je bent niet het type dat confrontaties uit de weg gaat. Jij spreekt een ander direct aan als deze iets doet waar je het niet mee eens bent. En lopen de emoties hoog op, dan wil jij niet wachten tot jij of de ander gekalmeerd bent. Jij wil het issue direct oplossen. Je impulsieve en ongeduldige aard lijkt juist op de momenten dat dit niet handig is naar voren te komen. Dat dit niet altijd even goed in de smaak valt, hoeven we je vast niet te vertellen.

Ondanks dit alles ga je een uitdaging niet uit de weg. Als dit herkenbaar is voor je, probeer jezelf dan aan te leren om tot tien te tellen. Minstens. Ga het gesprek pas aan als je even over de situatie na hebt kunnen denken. Zo voorkom je dat je je laat leiden door intense woede en daardoor dingen zegt waar je later spijt van hebt. En weet je, het feit dat jij niet over je heen laat lopen, is ook wat waard. 

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.