scrollen-met-chef-tara-thomas-bij-deze-app-is-het-net-alsof-pinterest-en-tumblr-een-baby-hebben-gekregen-300310
©Ramona Jingru Wang

We hebben er allemaal een, maar voor iedereen is-ie uniek: een telefoon. Wat gebeurt er behind the screens? We vragen het in deze rubriek aan creatievelingen die hun weg maar al te goed weten te vinden op het internet. Deze keer: chef Tara Thomas uit New York.

Scrollen met chef Tara Thomas

De 26-jarige Tara Thomas is werkzaam als chef, hospitality director bij en Natuurwijnbar Commune en mede-oprichter van de liefdadigheidsorganisatie Breaking Bread die zich inzet voor voedselsoevereiniteit. Daarnaast zet ze zich samen met de organisatie One Love Community Fridge in tegen voedselverspilling. En dan stond ze in 2020 ook nog eens op één van de honderd covers van het septembernummer van Vogue Italia. Thomas verdeelt haar tijd tussen Brooklyn in New York en Kristiansand in Noorwegen. En, fun fact: met een moeder die uit het Zeeuwse Goes komt, is ze half Nederlands. Waar haalt Tara Thomas (food)inspiratie vandaan? En hoeveel ongelezen berichten heeft ze op dit moment? We scrollen door haar telefoon.

Beschrijf het startscherm van je telefoon. Welke apps of widgets zijn onmisbaar voor easy access?

“Mijn startscherm bevat al mijn apps, gesorteerd. In de onderste balk staan mijn camera, bel-app, sms-app en Spotify. Mijn populairste apps zijn Google Calendar, Instagram, TikTok, mijn bank, notities-app, weer-app, de app Are.na en alle Google-apps.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe weerspiegelt je telefoon je culinaire passie?

“Mijn Explore-pagina op Instagram staat vol met culinaire inspiratie, landbouwcontent en voedselgeschiedenis. Ook doe ik graag onderzoek voor projecten op de Are.na-app. Hierop kan je volop inspiratie opdoen; het is net alsof Pinterest en Tumblr een baby hebben gekregen. En mijn notitie-app is een warboel van lijsten met ingrediënten, ideeën en to do’s.”

Welke (food)accounts volg je graag op social media?

“Ik volg veel restaurants en chef-koks die goede vrienden zijn. IJs is mijn favoriete toetje dus ik volg @enjoy.awan graag. Ook vind ik Zélikha van @carodiarioparis iconisch; haar eten is buitengewoon. Reizen vind ik trouwens ook inspirerend. Ik vind het heerlijk om te zien waar @monicamendi naartoe gaat. En voor een peaceful state of mind kijk ik graag naar @itslemonwater.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zélikha Dinga (@carodiarioparis)

Welke coole merken/bedrijven heb je online ontdekt?

“Ik ben een Gen Z’er en heb het gevoel dat ik al mijn favoriete merken online heb ontdekt. Als het gaat om nichemerken die in lijn liggen met mijn waarden als chef-kok (ethische sourcing, voedselsoevereiniteit en hoge kwaliteit), hou ik van het internet. Het is namelijk de plek waar merken hun identiteit communiceren en je een relatie kunt opbouwen die gebaseerd is op compassie in plaats van transactie. Ik ben bijvoorbeeld dol op olijfolie. Maar de industrie is waanzinnig ingewikkeld en de kwaliteit is meestal niet geweldig. @wearebrightland is een brown women owned business en wordt gerund door icoon Aiahwarya Iyer. Ze zijn transparant over de oogstdatum, herkomst en duurzaamheid.

Een online aanwezigheid is tegenwoordig heel belangrijk om een community op te bouwen, daar hou ik van. Terwijl we ons dagelijkse leven leiden, kunnen we kleine doses van onze vele interesses en waarden uitdragen door ons aan te melden bij deze communities. Voedselsoevereiniteit en specifiek het probleem van voedselverspilling is bijvoorbeeld iets wat ik wil bestrijden. Ik werd bewuster door de inspanningen van @onelovecommunityfridge op Instagram. Door hun ongelooflijke oprichter en gemeenschap van vrijwilligers te leren kennen en daarnaast betrokken te raken bij hun organisatie, kan ik zowel online als offline een community opbouwen rond dit serieuze probleem.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zijn er ook mode- en beautymerken die je graag volgt?

“Toen ik jong was, wilde ik zowel modeontwerper worden als een make-upmerk ontwikkelen. Dat is het niet geworden, maar in mijn carrière werk ik nu wel regelmatig samen met merken, bijvoorbeeld voor hospitality experiences. Dat houdt in dat ik het eten verzorg voor de evenementen van merken. Ik heb het gevoel dat ik via het internet relaties kan opbouwen met merken over de hele wereld. De volgende merken vind ik geweldig en onze relatie is ontstaan via een DM op Instagram: @softdebris, @soeur_paris, @4cccees_jp, @orris.paris, @saiebeauty, @westmanatelier, @yaga__shop, @dolcevita en @moonjuice.”

Wat is het meest afgespeelde nummer op je telefoon op dit moment?

Landslide van The Chicks.”

Eet je telefoon eerst? Als in: maak je een foto van je maaltijd voordat je gaat eten?

“Ik hou van een foto halverwege het eten. Dat is namelijk uitbundig, gepassioneerd en echt. Het laat de realiteit zien.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tara Thomas (@cheftarathomas)

Niet storen-modus: altijd aan of alleen wanneer nodig?

“Altijd aan.”

Heb je digitale detox-rituelen of strategieën om een balans te vinden in het gebruik van je telefoon?

“The Rachel Saunders Phone Home is iets waar mijn telefoon elke dag in zit voor het slapengaan. Daarnaast hou ik van reizen, dat haalt me altijd van mijn telefoon af; lekker de natuur in.”

Hoe ga je om met digital clutter?

“Haha, wrong girl. Ik ben helemaal voor orde in de chaos. Ik verwijder bijvoorbeeld regelmatig dingen en schrijf me routinematig weer uit voor nieuwsbrieven in mijn mailbox.”

Hoeveel ongelezen berichten heb je op dit moment?

“412… Ik weet letterlijk niet HOE!”

Wat is je favoriete foto die je met je telefoon hebt gemaakt?

“Deze heerlijke zonsondergang in Puerto Escondido. Elke avond gaat de zon onder als een rijpe, sappige mandarijn en rust dan onder de horizon.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

foto chef tara thomas
©Courtesy of Tara Thomas

Met wie zou je voor een dag van telefoon willen ruilen?

“Mijn oom, hij heeft een flip phone. Goals.”

Wat is het laatste dat je hebt gegoogeld?

“De meteoor in Spanje.”

Wat is jouw ultieme telefoontip of telefoonhack?

“Doe er een hoesje om en neem altijd een oplader mee. En maak foto’s van rare herinneringen, niet alleen van de gemaakte!”