scrollen-met-pr-manager-simone-noa-hedal-deze-accounts-volg-ik-voor-zwangerschapsstijlinspiratie-297287
©Simone Noa Hedal

We hebben er allemaal een, maar voor iedereen is-ie uniek: een telefoon. Wat gebeurt er behind the screens? We vragen het in deze rubriek aan creatievelingen die hun weg maar al te goed weten te vinden op het internet. Deze week: Simone Noa Hedal, die in Kopenhagen werkt als PR & Community Manager voor verschillende modemerken.

Scrollen met PR-manager Simone Noa Hedal

Naast haar werk als PR-manager voor merken als MKDT Studio en Lovechild 1979 deelt Simone Noa Hedal ook veel over haar eigen stijl en leven met haar (bijna honderdduizend) volgers op Instagram. Waar doet Simone online stijlinspiratie op? Wat is het meest gedenkwaardige berichtje dat ze onlangs ontving? En hoe vindt ze balans in haar telefoongebruik? We scrollen door haar telefoon.

Ben je meer een ochtend- of avondmens als het gaat om het checken van je telefoon?

“Zeker een avondmens. Ik snooze ’s ochtends zo lang mogelijk en geef mezelf maar 15 minuten om me klaar te maken, dus dan is er niet veel tijd voor ontspanning op mijn telefoon. Maar ’s avonds gebruik ik mijn telefoon wel om te ontspannen – hoewel het van de app afhangt, want sommige apps kunnen meer een stressfactor zijn dan een manier om te ontspannen.

Vooral Instagram en mijn e-mail app kunnen me bijvoorbeeld een beetje een gemixt gevoel geven. Hoewel ze geweldig zijn om verbonden te blijven, hebben ze ook de neiging om werkgerelateerde zaken onder mijn aandacht te brengen. Daarom besteed ik ’s avonds niet zoveel tijd aan die apps. In plaats daarvan doe ik liever inspiratie op en blader ik door veilingsites, wat ik leuk en ontspannend vind. Apps als Etsy en eBay open ik veel in de avond, omdat ik graag op zoek ga naar unieke vintage stukken en antiek.”

Instagram, TikTok of Pinterest voor stijlinspiratie?

“Absoluut Instagram! Al is Pinterest mijn go-to app voor wooninspiratie. Ik kijk graag naar Instagramaccounts als Paloma Vintage, Tootsie en Alabama Collect voor mode-inspiratie. Op dit moment laat ik me ook inspireren door Leandra Cohen en Blanca Miro, omdat zij net als ik zwanger zijn en het een uitdaging is om je aan te kleden als je niet meer in je gewone kleren past, haha.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

Hoeveel tijd besteed je per dag aan je telefoon?

“Dit is nooit een leuke vraag om te beantwoorden, omdat het erg confronterend is. Ik gebruik mijn telefoon veel voor mijn fulltimebaan als PR- en Community Manager. Als ik werk en privé bij elkaar optel, kom ik op ongeveer vier uur per dag. Ik zou dat graag willen verminderen, want het klinkt als veel en ik schaam me eerlijk gezegd een beetje om het te delen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ik gebruik mijn telefoon ook vrij veel omdat we ons appartement aan het renoveren zijn, dus mijn schermtijd omvat ook het zoeken naar meubels en antiek omdat we bijna aan het einde van onze renovatie zijn, en het nu tijd is voor het leuke gedeelte: inrichten. Dat neemt behoorlijk wat tijd in beslag, vooral als je op zoek bent naar unieke vintage stukken.”

Wat is je favoriete foto in je camera roll?

“Ik heb een map met 717 foto’s van mijn geliefde hond, die ik met mijn eigen zakgeld kocht toen ik 12 jaar was. Haar verliezen een paar jaar geleden was ongelooflijk moeilijk en ik ben er nog steeds niet helemaal van hersteld. Daarom hebben die 717 foto’s een immense sentimentele waarde voor mij. Een andere foto die veel betekenis heeft, is een foto van mijn vriend en mij van een paar jaar geleden, tijdens een moeilijke periode in mijn leven toen onze relatie op de proef werd gesteld. We hebben het echter gered en zijn nog nooit zo gelukkig geweest, dus die specifieke foto betekent veel voor me.”

Simone Noa hedal vriend
©Simone Noa Hedal

Wat is een gedenkwaardig bericht dat je onlangs hebt ontvangen?

“Alle memorabele en lieve berichten van vrienden en familie toen mijn vriend en ik aankondigden dat we dit jaar een zomerbaby verwachten. Het is hartverwarmend om zoveel steun, zorg en lieve woorden te ontvangen voor zo’n levensveranderende gebeurtenis. Dit zijn berichten die ik nooit zal vergeten.

Vooral het bericht van een van mijn vrienden die ik het niet face to face kon vertellen, omdat hij in Thailand was, staat me bij. Hij zei: “Omg!!!! Babe! Dat is fantastisch nieuws! Gefeliciteerd! Vertel me alles! Hoe ver ben je? Wanneer ben je uitgerekend? Wow! Mag ik het tegen Dag zeggen [zijn vriend, red.]? Ik ga ontploffen als ik het voor me moet houden. So exciting! Zo blij voor jou! Ik ga later een glas champagne op je drinken om het te vieren!”

Hoe ga je om met digital clutter?

“Mijn telefoon is relatief georganiseerd, zeker meer dan mijn computer, wat een beetje een warboel is. Maar dat moet ook wel, omdat ik mijn telefoon voor alles gebruik en wel een beetje orde nodig heb om door mijn spullen te kunnen navigeren. Het enige wat een beetje chaotisch is, is mijn e-mail. Ik ben goed in het markeren van e-mails als ongelezen, met het idee om ze later te beantwoorden, maar dan stel ik het uit of vergeet ik het (oeps). Mijn telefoon is dus deels georganiseerd en deels rommelig. Ik denk dat er een balans moet zijn.”

Hoeveel ongelezen berichten heb je op dit moment?

“Nul!”

Hoe houd je werk en privé gescheiden op je telefoon?

“Dat is een uitdaging, ik heb het nog niet helemaal onder de knie. Ik heb een werktelefoon, zodat al mijn collega’s en partners contact met me kunnen opnemen zonder dat alles te veel in elkaar overloopt. Het is heel fijn om deze scheiding te hebben, zodat je eigenlijk ‘een soort pauze’ van het werk kunt nemen.”

Welke leuke merken heb je online ontdekt?

Beatriz Palacios, Pardo Hats, Carel Paris en Hereu. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren hoe ik ze heb gevonden, maar ze doken waarschijnlijk op de een of andere manier op mijn Instagram op, of tijdens het online shoppen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PARDOhats (@pardohats)

Hoe vind je een balans in het gebruik van je telefoon?

“Ik heb verschillende keren een pauze ingelast van Instagram omdat het overweldigend kan worden als je zoveel online moet zijn. Mijn Instagram wordt gebruikt voor zowel persoonlijke als werkgerelateerde doeleinden. Het kan moeilijk zijn om die twee gescheiden te houden als alles via hetzelfde profiel gebeurt. Het is makkelijk om werkgerelateerde dingen tegen te komen, zelfs als je gewoon probeert te reageren op een groepschat met vrienden. Ik heb geen vaste routine voor wanneer ik pauzes neem. Meestal doe ik het alleen als dingen uit de hand lopen. Of als ik in een drukke periode zit en echt even de stekker eruit moet trekken. Ik werk aan een meer consistente routine hiervoor.

Maar ik ben er ook beter in geworden om niet het gevoel te hebben dat ik onmiddellijk op werkberichten moet reageren. Het kan wachten, zelfs als ik het gezien heb. Hierdoor voel ik me niet onder druk gezet. Toch moet ik meer de prioriteit geven aan offline tijd, want ik voel me veel beter en meer op mijn gemak als ik mijn telefoon wegleg. Ik heb ook een regel dat ik mijn telefoon niet gebruik als ik bij anderen ben. Ik vind het onbeleefd en ik wil aanwezig en gefocust zijn op de mensen met wie ik ben.”

Niet storen stand: altijd aan of alleen als het nodig is?

“Alleen als het nodig is overdag en altijd ’s avonds vanaf 21.30 uur tot 08.00 uur ’s ochtends.”

Wat is jouw ultieme telefoontip of telefoonhack?

“Het uitschakelen van meldingen voor alle apps wordt zwaar onderschat. Ik heb expres alle notificaties uitgezet zodat ze niet altijd op mijn telefoon verschijnen. Persoonlijk vind ik ze afleidend. Dus als je echt snel een reactie van me nodig hebt, stuur dan een ouderwets sms’je; anders is er geen garantie dat ik het meteen zie.”