tyla-draagt-een-balmain-zandsculptuur-naar-het-met-gala-296682
©Getty Images

Tyla ruilt water voor zand tijdens het Met Gala 2024. Voor haar eerste Met wendde de zangeres zich tot Balmain om haar te helpen haar fantastische look tot leven te brengen.

Tyla maakt haar debuut op het Met Gala

Het Balmain-team hield zich vast aan de tijd als sleutelwoord uit de dresscode Garden of Time van de avond en maakte voor Tyla een jurk van zand – een knipoog naar het zand van de tijd. Olivier Rousteing, creatief directeur van Balmain, was vooral geïntrigeerd door het idee van kortstondigheid voor Tyla’s jurk. “De inspiratie achter deze creatie kwam voort uit de wens om grenzen te herdefiniëren en een vergankelijk materiaal te transformeren in een eeuwig meesterwerk”, vertelde hij aan Vogue. “Het idee om een kledingstuk te maken uit zoiets kortstondigs als zand prikkelde mijn verbeelding en ik kon niet blijer zijn met het eindresultaat.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“We wilden iets creatiefs doen, iets heel anders voor mijn eerste Met Gala”, voegde Tyla eraan toe. “Dus toen Balmain mij het idee en de schets liet zien, wist ik gewoon dat het perfect was. Het idee was crazy en ik vond het geweldig. Ik ben opgewonden en een beetje nerveus, maar kijk ernaar uit om een leuke avond te hebben”, liet ze weten.

Stijl-ster

De strapless jurk is ontworpen om elke centimeter van haar lichaam te omhelzen voordat-ie uitloopt in een organza zeemeerminsleep. De jurk is gemaakt van drie kleuren zand en gemengd met microkristallen studs en schittert bij elke beweging van Tyla. Als een extra knipoog naar het thema van de avond droeg ze ook een zandloper-clutch van Balmain.

Hoewel het haar eerste Met was, bewees Tyla al dat ze een ware stijl-ster is. Voor de Grammy’s van 2024 droeg de Zuid-Afrikaanse zangeres een pistachekleurige Atelier Versace-look, bij elkaar gehouden door een met Swarovski-kristallen gestippeld visnet. Deze keer transformeerde Rousteing haar nog meer tot een echt mode-icoon.

“Tyla verlegt de grenzen van de muziek op dezelfde manier als ik met Balmain de grenzen van de mode verleg”, zegt hij. “Ik kon geen betere vrouw bedenken om deze look te dragen, die volgens mij een uiting is van verbeeldingskracht, innovatie en de transformerende kracht van kunst.”

Balmain tyla jurk zand met gala 2024
©Courtesy of Balmain
tyla balmain look met gala 2024
©Courtesy of Balmain
tyla balmain set
©Courtesy of Balmain

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.