ja-de-stier-is-koppig-maar-is-dat-bij-dit-sterrenbeeld-wel-zon-slechte-eigenschap-295423
©ALANA O'HERLIHY, VOGUE NEDERLAND, MAART 2023

Sinds 20 april staat de zon in het teken Stier. Als er iets is waar mensen met dit sterrenbeeld om bekendstaan, is het wel hun koppigheid – en dan vaak in de negatieve zin van het woord. Maar is dat wel terecht? Is koppigheid wel zo’n slechte eigenschap voor dit sterrenbeeld? Laten we maar direct met de deur in huis vallen: ja, de Stier is ontzettend koppig. Er is geen enkele reden om dit te nuanceren. Ben jij een Stier? Dan weet je vaak precies hoe dingen moeten gebeuren en wat je ergens van vindt. Je hebt een duidelijke mening en het lukt alleen jouw vasthoudende vrienden om je daar vanaf te krijgen. Ben jij juist die vasthoudende vriend(in) en heb je veel (koppige) contacten met dit sterrenbeeld? Ook dan weet je als geen ander dat het moeilijk is om Stieren op andere gedachten te brengen. Maar eigenlijk moet je dat ook helemaal niet willen. Wij leggen uit waarom: dit moet je weten over de vasthoudendheid van de Stier.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zekerheid en stabiliteit

Een basislesje astrologie: ieder sterrenbeeld heeft een heersende planeet. De planeet die bij Stier hoort, is Venus. Venus gaat in de astrologie over verbinding, liefde, harmonie en schoonheid. Alles wat met mooie, fijne dingen te maken heeft, daar komt Venus bij kijken. Deze eigenschappen zijn dan ook bij de Stier terug te vinden.

Dat zorgt ervoor dat dit teken erg gefocust is op luxe en comfort. De Stier bevindt zich het liefst in een omgeving die fijn aanvoelt en er mooi uitziet. Zachte stoffen, lekkere geuren en rijke smaken: daar maak je jou als Stier blij mee. Ook is dit teken praktisch ingesteld en hecht het veel waarde aan spullen. In eerste instantie kan dit overkomen als materialistisch of hebzuchtig, maar er zit iets anders achter bij dit teken. Een Stier heeft namelijk ongelofelijke behoefte aan zekerheid en stabiliteit. Herkenbaar? Als jouw huis en bezittingen op orde zijn, draagt dit bij aan jouw gevoel van veiligheid.

Stieren voelen zich pas op hun gemak als ze die ‘rijke’ omgeving voor zichzelf hebben gecreëerd. Daar is natuurlijk geld voor nodig. Hoewel ze vaak als ‘lekker lui’ worden geportretteerd, kunnen we wel stellen dat ook die karakterisering ietwat kort door de bocht is. Stieren geloven namelijk niet in hard werken omdat het moet, maar steken hun handen met liefde uit de mouwen als ze daarmee die fijne, veilige omgeving voor zichzelf kunnen creëren.

Waarom de Stier zo koppig is

Stieren laten dan ook niets aan het toeval over. Een goedgevulde spaarrekening zorgt ervoor dat ze nooit voor verrassingen komen te staan en onvoorziene uitgaven met gemak kunnen doen. Jij bent namelijk niet dol op onverwachte wendingen. Het liefst hou je alles zoals het was, met af en toe een upgrade in de vorm van een stukje extra luxe. Maar risico’s nemen of impulsief handelen, is niet voor jou weggelegd. De Stier voelt zich goed bij een voorspelbaar leven.

En daarom is de Stier dus ook zo ontzettend koppig. Omdat ze het (vaak) ook écht beter weten. Als jij een Stier bent, doe je waarschijnlijk niets voordat je er uitgebreid over hebt nagedacht. Heb je juist veel mensen met dit sterrenbeeld om je heen? Richt je dan tot hen voor tips over een leven vol zekerheid, comfort en rust. Het zijn de beste spaarders van de dierenriem, dus ook voor tips over sparen en investeringen zit je bij hen goed.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.