model-romy-schonberger-vertelt-je-alles-wat-je-wil-weten-over-een-rondreis-door-costa-rica-209924

Een reis naar Costa Rica of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Model Romy Schonberger schuwt geen avontuurlijke vakantie. Samen met haar vriend reisde ze een maand lang door Costa Rica.

“De combinatie van de avontuurlijke jungle, sportieve surfdagen en relaxen op het strand is perfect. Side note: stap wel eerst over je eventuele angst voor slangen heen.”

Tips Costa Rica

Rondreis

“Er is zoveel te zien in Costa Rica, dat het zonde is om op één plek te blijven. Wij reisden met het openbaar vervoeren deelden taxibusjes met andere reizigers – maar je kunt beter een 4×4 huren. Met een eigen auto ben je flexibeler en hoef je niet steeds vervoer te regelen.

We hebben in totaal vijf plekken bezocht. Onze reis begon en eindigde in de hoofdstad, San José. Daarnaast bezochten we La Fortuna, Monteverde, Santa Teresa en Manuel Antonio.

Stuk voor stuk aanraders, al zou ik op die laatste plek niet te lang blijven. Het nationaal park is mooi, maar de restaurants en winkels in het dorp zijn erg toeristisch. Ook mis je niet veel als je maar kort in de hoofdstad verblijft. Daarentegen vonden wij Santa Teresa en andere dorpjes aan de kustlijn fantastisch. De sfeer is er gemoedelijk en de mensen ontzettend vriendelijk – hun levensmotto is niet voor niets pura vida (haal alles uit het leven, red.) – en de indrukwekkende natuur is dichtbij.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mint Santa Teresa (@mint.santateresa)

Santa Teresa

“Zoals ik al zei: mijn favoriet. Wij verbleven in Hotel Mint, dat wat hoger gelegen is waardoor je uitzicht hebt over de zee. Prachtig tijdens zonsondergang. Ook Pranamar Villas & Yoga Retreat is een aanrader. Je slaapt in bungalows aan het strand en kunt er yogalessen volgen. Daar kun je je overigens ook voor inschrijven als je niet in het retreat verblijft.

The Bakery was onze favoriete ontbijtplek. Juices, cappuccino’s, kaneelbroodjes, croissants en smoothiebowls: je hebt er alles wat je wilt. De lekkerste Japanse gerechten eet je bij kaarslicht in de gezellige tuin van Koji’s.

Een heel andere tip in Santa Teresa is een quad rit naar het nabijgelegen kustplaatsje Montezuma. Je rijdt dwars door de jungle, langs een waterval, en eindigt in Montezuma waar je van een verdiende lunch kunt genieten. Onderweg kom je bijna niemand tegen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koji’s Restaurant (@kojisrestaurant)

Flora en fauna

“Zeg je Costa Rica, dan zeg je ongerepte natuur. Een jungle tour met gids is daarom een must. Maar kijk wel uit voor slangen. Je kunt ook een nachtwandeling doen. Dieren zijn dan veel dieren actiever, maar dat vond ik te eng.

Wij deden een tour in Monteverde, maar er zijn veel plekken waar je dit kunt doen. Hier deden wij ook een ziplining tour, misschien wel het hoogtepunt van onze reis. Je ‘vliegt’ dan over het nevelwoud. Een tip die ik graag had gekregen voordat wij naar Monteverde gingen: neem een lange broek en trui mee, want het kan er behoorlijk koud worden.”

Costa Rica tips: model Romy Schonberger vertelt je alles wat je wil weten

Travel essentials

Jungle starterpack

“Je koffer bestaat bijna alleen maar uit essentials als je naar Costa Rica gaat. Al het overbodige kun je beter thuislaten. Vooral als je in het regenseizoen gaat – zoals wij, in de maand augustus – is het handig om goed voorbereid te zijn. Een voordeel van deze maand: alles is mooi groen.

Een jungle starterpack bestaat uit een regenproof outfit, een anti-muggenspray en zonnebrandcrème. Al is die laatste natuurlijk de hele reis belangrijk, vooral als je van plan bent te gaan surfen. Tot slot onmisbaar in je koffer is een goed boek voor stranddagen tussendoor.”

Costa Rica tips: model Romy Schonberger vertelt je alles wat je wil weten