yahaira-gezius-soms-gebruik-ik-alleen-een-laagje-vaseline-voor-mijn-gezicht-een-wondermiddel-209591
©Iris Vlekke

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Yahaira Gezius.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb er eentje op wielen van Ikea, handig zodat ik’m kan verplaatsen. Niks bijzonders, gewoon simpel zwart. Ik heb er sowieso een fles water op staan. Verder twee verschillende boekjes: eentje waar ik mijn hersenspinsels in kwijt kan en eentje dat ik gebruik voor de ontlading van die dag. Er ligt ook altijd een boek op, maar dat wordt meestal niet gelezen. Verder heb ik altijd een potje Vicks of tijgerbalsem naast me liggen.”

Heb je een bepaald bedritueel? “Ik eindig mijn dag met een lange warme douche. Momenteel gebruik ik Soho Skincare, wat bestaat uit een serum en een face cream. Soms ben ik lui en gebruik dan een dun laagje vaseline. Dat schijnt goed te zijn voor de huid, een wondermiddel. Vooral met kou is het fijn. Verder neem ik een keer in de zoveel tijd een masker, een soort scrub.”

Slaap je in stijl?

“Ik ben een naaktslaper. Ik rol uit de douche meteen mijn bed in, ook in de winter. Geen sokken, dat vind ik helemaal niet chill. Ik word vanzelf warm.”

Snoozen of showtime?

“Showtime. Ik heb een wake-up light, een must have vind ik. Hierdoor krijg ik als het ware zonlicht in mijn slaapkamer. Een half uur voor de wekker gaat de lamp aan. Dan begint-ie langzaam – net alsof de zon opkomt – met schijnen. Zodra hij gaat piepen – een vreselijk geluid – spring ik eruit. Dan start mijn dag. Als ik blijf liggen word ik alleen maar moe. Showtime zet gewoon de toon. Als ik er meteen uitga ben ik scherper en gezelliger. Ik ben een ochtendmens en eigenlijk altijd vrolijk.”

Op zich ben ik wel een gemakkelijke slaper, tenzij ik ergens mee zit wat werk betreft bijvoorbeeld. Dan droom ik er ook over. Een keer in de zoveel tijd drink ik daarom een glas met Ashwagandha-poeder voor het slapen gaan. Voor de rust. Ik slaap er aanzienlijk beter van.”

Geheime nachtsnack?

“Dat verschilt per periode. De ene keer ben ik heel erg van de biggetjes van Katja. Die gaan ook altijd mee op vakantie. Toen ik vier weken naar Suriname ging, nam ik een hele hoop mee. De andere keer ben ik van de ontbijtkoek met roomboter. Nog een favoriet: nacho’s.”