stedentrip-naar-milaan-vogue-covermodel-maty-fall-deelt-haar-5-beste-tips-286738
©Jorin Koers, Vogue Nederland, maart 2024

Als een van de faces van het moment én als een van Vogue’s covermodellen van het gloednieuwe maartnummer kent model Maty Fall de Italiaanse modestad als haar broekzak. Dit zijn haar beste tips voor als je in Milaan bent.

Tips voor Milaan

Trekkie in een brekkie 

“Niets gaat boven een goede avocadotoast for breakfast. En bij Avo Brothers, een supercute tentje met meerdere vestigingen, hebben ze de allerbeste. Ben je lui en wil je binnenblijven? Ze bezorgen ook aan huis. Easy does it.”

Daten naast de Duomo 

“Tijdens een romantisch avondje uit in Milaan ben ik het liefst te vinden bij Pino, een klein restaurant met goed eten en nog betere wijn. Het is intiem, maar niet té. Perfect voor een semi-casual date, dus. En dan zit je ook nog eens naast de Duomo, met het vriendelijkste personeel dat er is.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gouwe ouwes 

“In heel Milaan vind je goede vintagewinkels. Mijn tip: struin ze af. Met alle fashionable mensen die hier wonen, scoor je in elke shop wel toffe items. Het enige wat je misschien nodig hebt is geduld, want een juweelvondst laat zich niet dwingen. Sla de wijken Brera en Navigli en de Via Gian Giacomo Mora vooral niet over, daar zijn plenty mooie tweedehandswinkels.” 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maty (@dibaamaty)

Portie groen

“Dicht bij mijn lievelingshotel vind je Parco Sempione, de ideale plek voor een wandeldate. Hier spendeer ik het liefste mijn vrije tijd met mijn vriend. It’s kind of Milan’s very own Central Park.”

Mee naar huis 

“Een souvenir voor familie of een geliefde? Wellicht meer een Italië-tip dan typisch Milanees, maar: een goede prosecco. Meer heb je niet nodig.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het nieuwe maartnummer van Vogue Nederland, dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is. Daarin vind je een QR-code die je leidt naar onze exclusieve cityguides voor New York, Londen, Milaan en Parijs, als je nog meer tips kunt gebruiken.