waterman-dit-is-wat-voor-partner-jij-bent-241619

Februari is de maand van het sterrenbeeld Waterman. Dit rebelse teken is born to be wild, ongelofelijk gehecht aan vrijheid en dol op onverwachte wendingen. Een relatie met dit sterrenbeeld is in één woord dan ook bijzonder te noemen. Wil je weten wat voor partner jij bent als Waterman? Lees het hier.

De Waterman als partner

Er is niemand zoals de Waterman. Jij bent gemaakt om vrij, impulsief en vernieuwend te zijn. En bovenal: uniek. Dat maakt jou misschien niet de makkelijkste partner, maar een relatie met jou is een hele ervaring. Vaak beginnen liefdesrelaties voor de Waterman vanuit vriendschap. Jij bent namelijk niet het type dat enorm op zoek is naar een wederhelft om volledig mee samen te smelten. Je houdt het liever luchtig en levendig, gebaseerd op een soepele, mentale connectie. Er is geen onderwerp waar jij niet over wil praten. Van ingewikkelde politieke kwesties waar je je enorm over opwindt tot hilarische gebeurtenissen die eerder op de dag plaatsvonden: je deelt dit het liefst allemaal met je partner. In die gesprekken verwacht je ook wat terug. En dan niet een simpele “hmhm”, maar een inhoudelijk antwoord. Een pittige discussie ga je daarnaast zelden uit de weg – je kunt er soms zelfs enorm van genieten. 

Een relatie met jou is vernieuwend, verrassend en nooit saai. Dat heeft alles te maken met je (ietwat) rebelse aanleg. Je bent het type dat zaken absoluut niet volgens het boekje aanpakt. Je denkt out of the box en komt op ideeën waar anderen nooit aan zouden denken. Dat werkt door in de dates die je voor jou en je partner bedenkt. Je bent dol op nieuwe ervaringen en aparte verrassingen. Het meest geniet je als je weet dat jullie tijd samen gaan doorbrengen, maar de activiteiten nog helemaal niet vaststaan. Zo blijft er ruimte voor spontane ideeën. Daarvoor heb je de inbreng van je partner vaak niet eens nodig. Jij schudt moeiteloos de leukste plannen uit je mouw – hoe spontaner, hoe beter. Misschien was het plan eigenlijk om ergens te gaan eten, maar besluiten jullie plots om er een tripje van te maken. Of dit wel goed uitkomt, is bijzaak. Ergens heb je dit ook wel een beetje nodig, want je bent geen routinematig type. Je raakt snel verveeld als alle dagen er hetzelfde uitzien en er nooit iets onverwachts gebeurt.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Vrijheid boven alles

Flirten doe je vooral door je partner aan het lachen te maken. Ja, zelfs flirten of het tonen van affectie doe je het liefst op een luchtige manier. Je houdt niet van grote, romantische gebaren of diepe, emotionele liefdesverklaringen. Ook ben je niet dol op kleffe PDA. Jij laat je partner zien dat je verliefd bent door een grapje te maken, even te lachen of door een vluchtige aanraking.

Hoewel je enorm kan genieten van tijd spenderen met je geliefde, voel je ook regelmatig de behoefte om je even terug te trekken. Dat betekent niet per se dat je deze tijd alleen doorbrengt. Je hebt immers wel graag mensen om je heen. Toch is vrijheid – ook in een relatie – een van de belangrijkste dingen voor je. Een partner die het liefst iedere avond samen op de bank kruipt om een film te kijken, is geen goede match voor jou. Jij wil ervaringen opdoen, de buitenwereld in. En dat doe je net zo lief mét als zonder je partner.

Van enthousiast naar afstandelijk

Soms lijkt het alsof er geen peil op je te trekken valt: je gaat van enthousiast en humoristisch naar koel en afstandelijk en je interesses volgen elkaar in recordtempo op. Hoewel je erg individualistisch en zelfstandig bent, kan kritiek van je partner erg hard aankomen. Het zorgt er zelfs voor dat je geneigd bent om je terug te trekken. Je gaat je koeltjes gedragen, alsof het je allemaal niets uitmaakt. Maar dat lijkt vooral aan de buitenkant zo. Delen wat er echt in je omgaat, diep vanbinnen, vind je moeilijk. Het is belangrijk dat je partner dit begrijpt en jou voldoende ruimte geeft. Doet je geliefde dit niet, dan wordt de kans op een lang en gelukkig leven samen erg klein.

Bente de Bruin is journalist, astrologie-expert en auteur van het boek ‘Het staat (niet alleen) in de sterren’. Voor Vogue.nl duidt ze astrologie-onderwerpen en verbindt ze sterrenbeelden aan stijl, trends, (liefdes)relaties en carrièrekeuzes.