beanie-feldstein-en-bonnie-chance-roberts-droegen-gucci-op-hun-bruiloft-in-summer-camp-thema-256566

Hoe de bruiloft van actrice Beanie Feldstein en producer Bonnie-Chance Roberts tot stand kwam? Het begon allemaal op een frisse januarinacht in 2018, toen de twee elkaar voor het eerst in levenden lijve ontmoetten in Londen. “Eigenlijk ontmoetten we elkaar eerder al via Skype”, lacht Beanie. “Bon was al meer dan vijf jaar bezig met het ontwikkelen van Caitlin Morans boek How to Build a Girl tot een film toen ze eindelijk begonnen met het castingproces. Met een beetje geluk en een duwtje van het universum stonden ze uiteindelijk open voor een ontmoeting met een Joods meisje uit Los Angeles.”

Het blijkt dat de eerste ontmoeting van het stel via Skype niet zo veelbelovend was als je zou denken. “Op de klassieke Bon-manier had ze zichzelf nog niet voorgesteld, ze ging er gewoon helemaal in op”, herinnert Beanie zich. “Aan het einde van het gesprek schreef ik in mijn notities: ‘de producer… Brooke?'” Niet lang daarna kwam Beanie eindelijk achter de juiste naam en vloog ze naar Londen voor een auditie. “Twee weken later, op Valentijnsdag, hoorde ik dat ik de rol had.”

Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts

De twee klikten vanaf het begin – eerst als vrienden en toen de relatie zich ontwikkelde, werd het liefde. Ze brachten de zomer van 2018 door met het maken van How to Build a Girl, terwijl ze ook wandelingen maakten, samen dineerden en uiteindelijk voor elkaar vielen. “Vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst kusten, wisten we allebei dat we zouden trouwen. Maanden daarna had Bon aangekondigd dat áls het zover was, zij degene wilde zijn die mij ten huwelijk zou vragen”, herinnert Beanie zich. “Vanwege de pandemie hebben we elkaar dertien maanden lang niet persoonlijk kunnen zien.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bonnie was in Liverpool met haar familie en Beanie was in Los Angeles – eerst met haar ouders en daarna voor de opnames van Ryan Murphy’s Impeachment: American Crime Story. “Ik had de tijd doorgebracht met het ontwerpen van Beanie’s verlovingsring samen met de oneindig getalenteerde Michelle Oh”, vertelt Bonnie. “De droom was dat de ring eruit zou zien alsof een stukje magie bevroren was in de tijd en ik denk dat ze dat absoluut heeft bereikt!”

De verloving

Bonnie wilde dat het aanzoek net zo magisch zou zijn als de ring. “Na zo lang uit elkaar te zijn geweest, vond ik dat Beanie een perfect moment verdiende dat buiten de tijd of ruimte zou voelen”, zegt ze. “We hebben ons altijd verwonderd over het feit dat we van twee heel verschillende plaatsen komen en dat we elkaar ondanks alles hebben gevonden. Het voelde nooit zo tastbaar als tijdens de dertien maanden dat we gescheiden van elkaar in Liverpool en LA woonden. Het aanzoek was dan ook een viering van de lange wegen die we hadden afgelegd om elkaar te vinden en om tot het moment te komen dat we trouwden.”

Met veel hulp van vrienden versierde Bonnie de achtertuin van Beanie’s ouderlijk huis met 600 marmeren potten en sprookjesachtige lichtjes, samen met honderden foto’s aan lange stukken touw die hun jeugd tot aan hun relatie omspanden. Er waren citaten over hun reis als koppel en houten borden die op de verkeersborden leken van al hun favoriete plaatsen. Het belangrijkste was dat elke vriend die op dat moment in LA was, werd uitgenodigd om de gelegenheid mee te maken en te vieren. “Na zo lang van elkaar en van hen gescheiden te zijn geweest, voelde het als de hemel om allemaal weer samen te zijn”, zegt Bonnie.

Rehearsal dinner

Bijna twee jaar later vond de bruiloft plaats in het weekend van 19 mei 2023 op Cedar Lakes Estate in de Hudson Valley in New York. “Het is onze gelukkige plek samen”, zegt Beanie. “Ik ben tien jaar lang opgegroeid op zomerkamp en mijn ouders en mijn beide grootouders hebben elkaar op zomerkamp ontmoet, dus kamp is een lijn van liefde door de generaties van mijn familie. Hoewel we elkaar in Londen hebben ontmoet en verliefd werden op een filmset, was trouwen op een kamp echt een prachtige emotionele thuiskomst.”

Mode stond centraal op de vrijdagavond tijdens het rehearsal dinner. Bonnie is altijd al gek geweest op het merk Bode, dus droeg ze uiteindelijk een op maat gemaakte smoking met een borduursel van de nachtelijke hemel met een luchtballon tussen de sterren. Op de mouw borduurden ze Bonnie’s favoriete A.A. Milne-citaat over liefde en vriendschap, wat goed weergeeft hoe ze denkt over de liefde tussen haar en Beanie: “En samen raakten ze de hemel aan.” Bonnie maakte het af met oorbellen van The 10, een sieradenlijn opgericht door Beanie’s zus Dana, evenals een prachtige antieke diamant en hart-en-pijl-broche van Briony Raymond.

Als fan van de Rodarte-zusjes besloot Beanie voor een jurk van het merk te gaan, die geïnspireerd was op de luipaardjurk die ze droeg naar hun New York Fashion Week-show in februari, maar dan in een stof met bloemenapplicaties uit hun najaarscollectie. Beanie draagt graag haarbanden, dus vroeg ze Sylvio, de kleermaker met wie ze samenwerkte, of hij de extra Rodarte-stof kon gebruiken om een hoofdband op maat te maken met een witte hoofdband van Jennifer Behr als basis. Als juwelen droeg ze de diamanten studs van haar moeder en haar schoenen waren van Christian Louboutin.

Trouwen in Gucci

Beanie en Bonnie kozen voor een al even persoonlijke benadering wat betreft de mode op hun trouwdag. “Nooit in onze wildste dromen hadden we kunnen bedenken dat we Gucci zouden dragen op onze bruiloft”, zegt Beanie. “Na onze verloving belde ik mijn styliste Erin Walsh en we begonnen te brainstormen. Op dat moment zat ik midden in een samenwerking met Gucci, omdat ik het geluk had deel uit te maken van de Gucci Love Parade-campagne. Ze zei tegen me: ‘Beanie, het is jouw bruiloft – wat is jouw droom?’ en ik zei: ‘Gucci!’ Dus vroeg ze of ze een trouwjurk voor me wilden maken. Ik kon niet geloven dat ze ja zeiden!”

Een paar weken later stuurde het Gucci-ontwerpteam de schetsen. “Toen ik de schets zag van de jurk die ik uiteindelijk droeg, wist ik dat het de juiste was”, zegt Beanie. “Op het moment dat ik die prachtige strik zag die ze hadden gemaakt, hapte ik naar adem en wist ik dat ik naar mijn trouwjurk aan het kijken was. Wat me absoluut verbaast aan de jurk is dat hij tegelijkertijd ongelooflijk vintage aanvoelt, het voelt bijna alsof ze een jurk van honderd jaar geleden hebben genomen en gerestaureerd, maar ook opmerkelijk modern en fris. Hij is bescheiden en toch sexy. De jurk is een prachtig complex stuk met vele facetten erin. Ik kan nog steeds niet geloven dat hij van mij is.”

Als sieraad droeg Beanie de oorbellen van haar overgrootmoeder. “Ik ben naar haar vernoemd, dus het was bijzonder speciaal”, zegt ze. “Ze werden doorgegeven aan mijn mooie oma Audrey, die we verloren tijdens Covid, en toen aan mijn moeder en nu aan mij.”

Sprookjesprinses

Toen ze moesten nadenken over wat Bonnie zou dragen, wist het stel dat ze de kans hadden om de manier waarop mensen naar bruidskleding kijken echt te veranderen. “Bon wist dat ze een pak wilde dragen, maar ze wilde eruit zien als een bruid, niet als een bruidegom”, legt Beanie uit. “Toen we op zoek gingen naar inspiratie, kwamen we een prachtige foto tegen van Julia Roberts die het pak van Bon showde. We dachten dat als het goed genoeg was voor de koningin van alle Roberts, het ook zou werken voor Bon!” Ze werkten samen met Gucci om het in Bonnie’s stijl te krijgen. “Het is absoluut alles waar we van droomden en meer”, zegt Beanie. “Stijlvol, grillig, onverwacht. Bon zegt dat ze het gevoel heeft dat ze zo uit een sprookjesboek over een prinses stapt en dat is het grootste compliment dat ze kan geven! Echt magisch.”

Tijdens het maken van foto’s voor de ceremonie kreeg Beanie het benauwd toen ze naar Bonnie keek. “Natuurlijk omdat ze er waanzinnig mooi uitzag”, zegt Beanie. “Maar het was ook omdat ik wist hoeveel mensen ze zou inspireren met deze outfit. Er zijn zo weinig beelden van bruiden die een pak dragen op hun bruiloft. Laat staan zoiets bijzonders, zo out of the box, zo Gucci!”

Hun trouwringen zijn gemaakt door Michelle Oh. Het paar wilde dat ze bij elkaar pasten maar wel hun eigen persoonlijke stijl hadden, dus die van Beanie is geelgoud met allemaal diamanten en die van Bonnie is witgoud met half diamanten en half saffieren, passend bij haar verlovingsring – een vintage Art Deco-ring met saffieren en diamanten van Fox and Bond.

Joodse bruiloft

De ceremonie zelf was ‘Joods’. “We zijn allebei trotse Joodse meisjes, maar we hadden geen rabbijn of voorzanger van wie we het gevoel hadden dat hij of zij ons allebei even goed kende en dat was heel belangrijk voor ons”, legt Beanie uit. “Dus toen we dachten aan de perfecte persoon, besloten we onze prachtige guncle Charles te kiezen. Charles is Sharons – Beanie’s moeder – oudste vriend ter wereld, maar door de jaren heen hebben we onze eigen band en vriendschap opgebouwd met Charles en zijn partner Greg.” Toch wisten Beanie en Bonnie niet van tevoren wat Charles van plan was te zeggen. “We wilden dat het een verrassing zou zijn”, legt Beanie uit. “En zijn manier van schrijven benam ons de adem. Hij legde ons als koppel zo briljant vast en zonder een van onze geloften te lezen, refereerde hij aan thema’s en momenten die daarin terugkwamen.”

De ceremonie zelf vond plaats op het meer onder een bladerdak van bomen. Het weer op zaterdag zag er de hele week al slecht uit, maar het stel wilde dolgraag buiten bij het meer trouwen. “Het was al twee jaar onze visie en we wilden het gewoon niet loslaten”, zegt Beanie. “Het regende behoorlijk hard in de aanloop naar de ceremonie, maar toen we door het gangpad wilden lopen, kwam de zon even tevoorschijn.”

Magisch moment

Beide bruiden kozen ervoor om intieme geloften te schrijven. “Ze voor het eerst voorlezen aan elkaar, omringd door iedereen van wie we hielden, was het meest diepgaande moment van ons leven”, zegt Beanie. Onder de choepa (een baldakijn die gebruikt wordt bij een Joods huwelijk), midden in een bijzonder emotioneel moment in hun geloften, kwam er een prachtige, allesomvattende mist opzetten. “Het voelde alsof er werkelijk niets anders in de wereld was dan wij allemaal daar onder de bomen”, zegt Beanie. “Het was echt het meest magische, ontzagwekkende moment van ons leven.”

“Om onze twee werelden, Amerikaans en Brits, samen te zien zitten onder de vochtige bomen, om te luisteren naar onze vrienden en familie die hun persoonlijke zegeningen voor ons voorlazen, een variant op de Joodse traditie van de zeven zegeningen, en om Charles vervolgens onze relatie op precies dezelfde manier te horen verwoorden als wij, terwijl de mist optrok”, voegt Bonnie toe. “Het is geen verrassing dat in onze beide geloften naar magie werd verwezen, want op dat moment was magie aanwezig.”

Van dansen in een schuur tot de hora

Na de ceremonie sloop het pasgetrouwde stel nog even weg voor een paar foto’s tijdens het cocktailuurtje. Daarna ging iedereen voor de receptie de schuur in, die was omgetoverd tot een roze, gepersonaliseerd meesterwerk. De tafelkleden waren geborduurd met de favoriete teksten van het bruidspaar, afkomstig van James Taylor, Joni Mitchell en de Beatles. Ze hadden ook afbeeldingen van hun honden, hun knuffels uit hun kindertijd, restaurants waar ze dol op zijn, symbolen van hun huis – overal kleine details van hun leven.

“We begonnen de receptie met een bang en deden meteen de hora (waarbij de gasten het bruidspaar op stoelen boven hun hoofd tillen, red.)!” zegt Beanie. “We leerden die avond dat het voor veel mensen hun eerste hora-ervaring was! Het was echt belangrijk om meteen de hora te doen, want dat is de traditie op Joodse bruiloften, en het was geweldig!”

Om de avond af te ronden gaven familieleden toespraken en introduceerde het stel hun beste vriend Ben Platt om hun eerste dansnummer te zingen. “We bleven maar ‘ik hou van je’ tegen hem mompelen terwijl hij zong”, zegt Beanie. “Het was zo’n speciaal moment. En toen hebben we echt de hele nacht gedanst in de schuur en daarna nog meer op de afterparty in de boomhut.”

De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto’s

Beanie's Gucci-jurk
©Corbin Gurkin
1/37
Native Share
De fitting van Beanie's Gucci-jurk
©Corbin Gurkin
2/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
3/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
4/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
5/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
6/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
7/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
8/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
9/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
10/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
11/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
12/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
13/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
14/37
Native Share
Beanie in haar bruidsjurk
©Corbin Gurkin
15/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
16/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
17/37
Native Share
Beanie en Bonnie-Chance
©Corbin Gurkin
18/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
19/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
20/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
21/37
Native Share
Adam Levine en Behati Prinsloo
©Corbin Gurkin
22/37
Native Share
De ceremonie in het bos
©Corbin Gurkin
23/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
24/37
Native Share
Na de geloften
©Corbin Gurkin
25/37
Native Share
Het regende tijdens de dag
©Corbin Gurkin
26/37
Native Share
Het haventje van bovenaf
©Corbin Gurkin
27/37
Native Share
Beanie en Bonnie-Chance
©Corbin Gurkin
28/37
Native Share
Beanie en Bonnie-Chance
©Corbin Gurkin
29/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
30/37
Native Share
De bruiloft van Beanie Feldstein en Bonnie-Chance Roberts in foto's
©Corbin Gurkin
31/37
Native Share
Het feest in de schuur
©Corbin Gurkin
32/37
Native Share
Het feest in de schuur
©Corbin Gurkin
33/37
Native Share
De eerste dans van het bruidspaar
©Corbin Gurkin
34/37
Native Share
Ben Platt zingt voor het bruidspaar
©Corbin Gurkin
35/37
Native Share
De eerste dans van het bruidspaar
©Corbin Gurkin
36/37
Native Share
De afterparty
©Corbin Gurkin
37/37
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.