bekijk-de-intieme-en-romantische-bruiloft-van-annekee-molenaar-en-matthijs-de-ligt-in-broek-in-waterland-301090

Het gebeurt niet vaak dat een bruid tijd maakt voor een interview op de avond van haar bruiloft – en toch is het kort na 19.00 uur op 7 juni 2024 als Annekee Molenaar de telefoon opneemt. Tijdens de welkomstwoorden valt meteen een bijzondere positieve energie op. Stralend meldt ze: “Eerlijk gezegd was het vandaag nog beter dan ik had kunnen dromen. Iedereen voelde zich goed. En ik was helemaal niet zenuwachtig.”

Haar vriendinnen zouden zo langskomen en dan zouden ze de avond afsluiten met champagne en sushi in de tuin, vertelt ze. Zonder haar pasgetrouwde man. Matthijs de Ligt moest een paar minuten voor ons interview weg, terug naar het trainingskamp van het Nederlands elftal. De verdediger, die in de competitie onder contract staat bij de Duitse club Bayern München, heeft maandag zijn volgende testwedstrijd – voordat het EK op 14 juni begint.

Bruiloft plannen op de voetbalkalender

Een omstandigheid die menig bruid teleurgesteld zou hebben. Maar Annekee Molenaar niet. De twee ontmoetten elkaar op achttienjarige leeftijd via gemeenschappelijke vrienden en besloten al na zes maanden samen naar Italië te verhuizen, omdat Matthijs de Ligt was gecontracteerd door Juventus in Turijn. Matthijs maakte in 2022 de overstap naar de Duitse club FC Bayern München, waarna hij naar de Beierse hoofdstad verhuisde. Het leven van een profvoetballer is niet onbekend voor model Annekee, want ze is de dochter van voormalig Nederlands international Keje Molenaar.

En dus zegt Annekee heel rustig en bijna met een lichte glimlach: “Het is eigenlijk wel grappig, want de manier waarop de planning voor onze burgerlijke ceremonie is verlopen, is een goed voorbeeld van onze relatie in het algemeen. Oorspronkelijk wilden we eind mei trouwen. Maar toen leek het er ineens op dat Matthijs de Champions League-finale zou gaan halen met FC Bayern München. Dus moesten we op het laatste moment alles uitstellen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In een relatie is ze meer van het plannen. “Ik houd van plannen en ik ben er echt goed in. En Matthijs laat dat graag aan mij over”, voegt ze er lachend aan toe. “Iedereen dacht dat ik een ‘bridezilla’ zou zijn, maar ik heb vanaf het begin op het proces vertrouwd en de dingen gewoon laten gebeuren. En vandaag, onze trouwdag, was de eerste dag in tijden in Nederland dat de zon weer scheen.”

De bruidegom was verantwoordelijk voor het kiezen van de muziek, zoals Annekee onthult. “Matthijs houdt erg van muziek, dus natuurlijk koos hij de liedjes. Toen mijn vader me vandaag naar het altaar liep, speelde Just The Way You Are van Bruno Mars. Het was de perfecte keuze, want ik ging vroeger vaak met mijn vader naar zijn concerten en Matthijs en ik luisteren eigenlijk al sinds we bij elkaar zijn naar dit nummer in de auto.”

Groot feest in Italië

Annekee meldt dat het stel de grote beslissingen over de bruiloft natuurlijk samen heeft genomen. Inclusief het voorlopig uitstellen van het grote feest. “We plannen een grote Italiaanse bruiloft in Toscane”, zegt ze. “We hebben drie jaar samen in Italië gewoond en daar een fantastische tijd gehad, dus het voelt goed voor ons om voor deze locatie te kiezen. Onze beste vakanties waren in Toscane. Maar met de Europese Kampioenschappen in Duitsland deze zomer is het natuurlijk onmogelijk om een grote bruiloft te plannen.”

“We wilden het eindelijk officieel maken en vrouw en man worden! Daarom vierden we het eerst in kleine kring met onze grootouders, ouders, broers en zussen en beste vrienden. Het was zo intiem en iedereen voelde zich veilig en geborgen. Onze broers en zussen zijn bijna beste vrienden van elkaar en onze families kunnen het zo goed met elkaar vinden. Mijn vriendin Jetteke van Lexmond bracht ons de ringen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Matthijs de Ligt (@mdeligt_)

De verloving van het stel een jaar geleden was ook intiem. “Natuurlijk bleef ik hinten op hoe ik een aanzoek zou willen”, zegt ze lachend. “Op het strand en niet te veel mensen. Matthijs was zo attent en onthield alles. Want toen hij me vroeg, was het perfect. Alleen wij tweeën, op het strand in Griekenland, dineren bij zonsondergang.”

In feite was het onderwerp huwelijk al vroeg aan de orde voor de nu 24-jarigen, legt Annekee uit. “We kwamen allebei in de wereld van het professionele voetbal toen we achttien waren, en het is een wereld die erom bekend staat dat spelers vroeg trouwen en vroeg ouders worden. Toen we bij elkaar kwamen, werden we relatief snel geconfronteerd met de vragen over trouwen en kinderen. Vooral nadat we naar Turijn verhuisden, want in Italië is familie gewoon ongelooflijk belangrijk. Zelfs toen werd ik al aangesproken als ‘mevrouw de Ligt'”, lacht ze.”Maar ook zonder die druk van buitenaf hadden we allebei al snel door dat we ooit wilden trouwen. Ik was er eigenlijk al na het eerste jaar van onze relatie klaar voor en na drie jaar spraken we er steeds vaker over.”

De natuur als inspiratie

Voor de burgerlijke ceremonie in Annekees geboortedorp Broek in Waterland koos ze bewust voor een korte trouwjurk, “omdat ik voor de grote ceremonie in Italië een lange jurk wil dragen”. En: “In de plaats waar ik ben opgegroeid, zijn er van die prachtige grachten en meren en gewoon prachtige natuur. Daar wilde ik een frisse en luchtige outfit bij”, zegt Annekee. De bruid koos uiteindelijk voor een ontwerp met bloemen van Elie Saab, dat ze combineerde met schoenen van Magda Butrym, ook met bloemen, en een bijpassend tasje. En een sluier: “Ik wilde heel graag een sluier, dus ik droeg deze lange met bloemen geborduurde sluier voor de ceremonie en koos daarna voor een korte sluier voor het diner.” Voor de styling kreeg ze hulp van Van Lexmond.

De bruidsmake-up moest er ook zo fris en natuurlijk mogelijk uitzien. “Ik draag niet graag mascara en mijn make-up is verder heel subtiel”, zegt Annekee Molenaar. Voor de bruidslook werden daarom alleen wat concealer en de Luminous Silk Foundation van Armani, de Eight Hour-lippenbalsem van Elizabeth Arden en wat bruine eyeliner gebruikt. “Ik ben blij dat ik het zo natuurlijk heb gelaten.Ik kon gewoon genieten van het mooie weer en de zon en ongeremd huilen”, vertelt de bruid lachend. “Ik heb mijn haar zelf gestyled, omdat ik me daar altijd het prettigst bij voel en omdat ik weet dat Matthijs me ook het mooist vindt zo. In principe bestond de styling uit droogshampoo en veel textuurspray.”

Over de aankleding vertelt de bruid: “De bloemen zijn verzorgd door het personeel van The Wunderkammer, een geweldige bloemenboetiek in Amsterdam. De hoofdkleuren waren wit en blauw, omdat blauw onze kleur is. Het staat voor vertrouwen.” Er werden vooral hortensia’s, rozen en pioenen – de lievelingsbloemen van de bruid – gebruikt.

En het bruiloftsmenu? In tegenstelling tot de eerste date, waar pizza werd geserveerd (zoals Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt eerder hadden onthuld in een interview met Vogue Living), kregen de gasten vis, oesters, zuurdesembrood en gezouten boter. En: “We hadden deze ongelooflijke taart met verse aardbeien en slagroom”, zei de bruid.

Van pianospel tot een nieuw gezinslid

Ik vraag Annekee kort voor het einde van het interview of er nog andere momenten zijn die ze zich in het bijzonder herinnert van haar trouwdag. Ze hoeft niet lang na te denken: “Toen Matthijs en ik samen in Italië woonden, zijn we naar een pianoconcert van Ludovico Einaudi in Milaan geweest. Zijn muziek is echt geweldig. Als verrassing had Matthijs’ broer Wouter een stuk van hem ingestudeerd en voor ons op de piano gespeeld. “De vader van de bruid zorgde ook voor een heel emotioneel moment in zijn speech toen hij vertelde hoe hem gevraagd was of hij het jammer vond dat zijn dochter niet langer ‘Molenaar’ zou heten. Hij antwoordde dat zijn ‘Annie’ met de naam ‘de Ligt’ – verwijzend naar het woord ‘licht’ – in de toekomst geen mooiere en passendere achternaam kon krijgen.

“Ook hebben we een heel bijzonder huwelijkscadeau gekregen van onze families: Leo, een hond”, zegt Annekee. “We hebben al twee honden, Luna en Bella, twee zusjes die we in Italië hebben geadopteerd. We wonen vlakbij de Isar in München en hebben een grote tuin. Je zou kunnen zeggen dat onze honden hun beste leven leiden. Nu komen we thuis en hebben we er een gezinslid bij. Hierdoor zullen we ons deze speciale dag des te meer herinneren!”

De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt in foto’s

Bekijk hieronder de beelden van de intieme en romantische bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt.

De bruidsgarderobe van Annekee
©Zoe Karssen
1/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
2/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
3/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
4/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
5/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
6/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
7/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
8/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
9/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
10/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
11/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
12/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
13/30
Native Share
Matthijs voor de bruiloft
©Milan Gino
14/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
15/30
Native Share
Annekee met haar pas gekregen hondje
©Milan Gino
16/30
Native Share
Het diner na het huwelijk
©Milan Gino
17/30
Native Share
Het diner na het huwelijk
©Milan Gino
18/30
Native Share
Annekee met haar pas gekregen hondje
©Milan Gino
19/30
Native Share
De trouwlocatie Broek in Waterland
©Milan Gino
20/30
Native Share
Het stel samen met hun pas gekregen hondje
©Milan Gino
21/30
Native Share
De trouwlocatie Broek in Waterland
©Milan Gino
22/30
Native Share
De trouwlocatie Broek in Waterland
©Zoe Karssen
23/30
Native Share
Annekee met haar vader op de dag van haar huwelijk
©Zoe Karssen
24/30
Native Share
De trouwlocatie Broek in Waterland
©Zoe Karssen
25/30
Native Share
De trouwlocatie in Broek in Waterland
©Zoe Karssen
26/30
Native Share
De trouwlocatie Broek in Waterland
©Zoe Karssen
27/30
Native Share
De accessoires van de bruid
©Zoe Karssen
28/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
29/30
Native Share
De bruiloft van Annekee Molenaar en Matthijs de Ligt
©Milan Gino
30/30
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue DE.