sofia-richie-is-getrouwd-kijk-mee-tijdens-de-fitting-van-haar-3-custom-bruidslooks-van-chanel-251125

Sofia Richie en Elliot Grainge zijn getrouwd! Het stel heeft dit weekend hun geloften uitgewisseld in Hotel du Cap-Eden-Roc in Antibes, en daarmee de tweede dag ingeluid van hun wervelende huwelijksweekend in Zuid-Frankrijk. Een paar weken voor de ceremonie – en voordat Richie haar nieuwe achternaam onthulde op TikTok – bezocht de bruid samen met haar schoonmoeder Lady Caroline Grainge en haar beste vriendin Ali Meller de Chanel haute couture-salons in Parijs voor het passen van haar laatste jurk. Ze nodigde Vogue uit voor een exclusieve preview van haar drie bruidslooks.

De bruiloft van Sofia Richie en Elliot Grainge

Het 24-jarige model en ontwerper, dat ook het jongste kind is van de legendarische zanger Lionel Richie, verloofde zich in april 2022 met Elliot Grainge, een muziekdirecteur en de oprichter van 10K Projects. Hij vroeg Richie ten huwelijk na een jaar verkering, met een intiem aanzoek met kaarsen, rozenblaadjes en Grainge op zijn knieën. “Voor altijd is niet lang genoeg”, schreef Richie bij haar Instagrampost van die dag.

De banden tussen de families Richie en Grainge gaan diep. Lionel werkt regelmatig samen met Grainge’s vader, Universal Music Group-voorzitter en CEO Sir Lucian Grainge, en het koppel kent elkaar al jaren. Ze groeiden op als vrienden voordat ze begonnen met daten, wat het feit dat Lady Caroline Grainge haar schoondochter vergezelde tijdens de laatste fitting in Parijs extra speciaal maakt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een sprookje

Voordat ze de salons binnenliep, droeg Richie een zwarte one-shoulder Chanel-trui met zilveren knopen en een spijkerbroek. Ze vertelt ons over de drie jurken die zijn ontworpen voor haar drie grote evenementen tijdens het huwelijksweekend: het repetitiediner, de ceremonie en de afterparty. “Ik wilde altijd een prinsessenjurk en groots uitpakken, maar naarmate ik ouder werd, besefte ik dat ik iets eenvoudigers wilde”, legt de bruid uit. “Al is ‘eenvoudig’ misschien niet het juiste woord, want mijn jurk is zeker niet eenvoudig!”

Bij aankomst in de salons wordt de groep begroet door de leden van het Chanel-team, waarna ze de drie tentoongestelde jurken te zien krijgen. “Het is perfect, vind je niet?”, stelt Lady Caroline Grange. “Het is absoluut perfect.” Richie past eerst de jurk met de hoge hals en lange mouwen met kralen, die ze vrijdagavond droeg bij het repetitiediner. “Ik ben bang om te bewegen omdat ik niet één kraal wil verpesten”, zegt ze. “Dit is net een sprookje. Dat is het echt. Het is als een kunstwerk. Ik voel me als een prinses, echt waar!”

Het passen van niet één, maar drie op maat gemaakte trouwjurken in de Chanel-salons is – in Richies eigen woorden – “een grote droom”. “Ik was zeer geïntimideerd toen ik bij deze pasbeurt kwam, alleen al omdat Chanel zo’n groot huis is”, geeft ze toe. “Maar ze stonden zo open voor mijn ideeën en suggesties, en ze waren zo aardig om mee te werken. Ik ben dol op iedereen die ik tijdens het proces heb leren kennen. Het is iets wat ik nooit zal vergeten.”

De bruidslooks van Sofia Richie

De jurk voor het repetitiediner

Voor het repetitiediner, dat plaatsvond op een privédomein, kozen Richie en Grainge als dresscode voor cocktailkleding: iets leuks en kleurrijks. Hier kregen de gasten de kans om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen setting vóór het hoofdevenement. “Ik wilde met deze jurk [voor het repetitiediner] echt een sprankelend en elegant moment creëren”, legt Richie uit. “Het is duidelijk dat er veel gebeurt met kralen, en mijn haar raakt waarschijnlijk in de war als we het los laten, dus we denken aan een zijscheiding of iets omhoog, zodat we de hals en de details kunnen laten zien. Ik houd mijn make-up voor het hele weekend simpel en clean. Ik wil gewoon dat het tijdloos aanvoelt; ik wil niet over twintig jaar terugkijken en denken: wat een glamourvrouw.”

De jurk voor de afterparty

Vervolgens past Richie haar korte, witte, gestructureerde jurk voor de afterparty, met de iconische Chanel-camelia in het midden. Hij past haar perfect. “Dit is voor mij een meisjesdroom”, zegt Richie. “En het feit dat het geïnspireerd is op een catwalklook van Claudia Schiffers is iconisch en cool.” Lady Caroline valt haar bij: “It is the cutest!

“Ik kan erin dansen en bewegen”, aldus Richie. “En het is traditionele Chanel. Ik hou ervan.” Ze legt uit dat ze voor de afterparty iets voor ogen heeft wat weg heeft van een nachtclub – heel donker, maar met leuke muziek en stroboscooplichten. “Ik ga pizza en frietjes eten in deze jurk. Bid voor deze jurk. Het wordt mijn levensmissie om ervoor te zorgen dat er niets mee gebeurt.”

De trouwjurk

Tot slot stapt Richie in haar trouwjurk – een uniek bruidssilhouet met een kriskras halslijn geïnspireerd op een look uit de Chanel-herfstcollectie 2023. “We hebben de bovenkant van die jurk gekopieerd en hem bruidsachtig gemaakt”, zegt Richie, terwijl Madame Olivia Douchez, hoofd van de haute couture salons, ervoor zorgt dat alle witte pailletten van de jurk precies goed vallen. “Het is zo magisch”, vertelt Richie verder. “Ik denk echt dat Elliot het prachtig gaat vinden. Hij is mijn grootste cheerleader bij alles wat ik draag. Als hij niet gaat huilen, ben ik heel verdrietig.”

Romantische details

Aan de binnenkant van de jurk is Richie’s something blue – een “S&E” met de datum eronder – in de stof genaaid. “We houden ook van het hartontwerp in het midden van mijn borst en mijn ribben”, zegt de bruid. Naast het hartontwerp op het lijfje bevat de jurk nóg een hart. De twee harten zijn tegenover elkaar geplaatst – een subtiel maar zeer romantisch detail dat symbool staat voor de band die Richie voelt met de man met wie ze nu getrouwd is. “Ik ben zo blij”, zegt Richie. “omdat ik met Elliot trouw. Ik weet dat het afgezaagd klinkt, maar hij is de man van mijn dromen.”

Bekijk hieronder (video)beelden van Sofia Richie’s laatste fitting voor haar bruiloft.

©Emilie White
1/13
Native Share
Richie droeg vrijdagavond tijdens het repetitiediner deze sprankelende jurk met lange mouwen en kraaltjes.
Chanel
©Emilie White
2/13
Native Share
Richie bekijkt haar bruidsjurk van dichtbij.
©Emilie White
3/13
Native Share
Richie bekijkt de jurk voor het repetitiediner van dichtbij.
©Emilie White
4/13
Native Share
De bruidsjurk van Richie is geïnspireerd op de Chanel herfst/winter 2023-collectie.
©Emilie White
5/13
Native Share
De Chanel-schoenen van de bruid.
Sofia Richie
©Emilie White
6/13
Native Share
"Ik ben bang om te bewegen, ik wil de kralen niet verpesten", zegt Richie over de jurk voor het diner.
©Emilie White
7/13
Native Share
De korte, witte afterparty-jurk met de iconische Chanel-camellia in het midden.
©Emilie White
8/13
Native Share
Richie in de jurk voor de afterparty.
©Emilie White
9/13
Native Share
Richie in de jurk voor de afterparty met een sluier in het haar.
©Emilie White
10/13
Native Share
De bruidsjurk van Richie is geïnspireerd op de Chanel herfst/winter 2023-collectie.
Sofia Richie past jurk
©Emilie White
11/13
Native Share
"De achterkant is prachtig", aldus Lady Carloline Graine, de schoonmoeder van de bruid.
©Emilie White
12/13
Native Share
De achterkant van de bruidsjurk.  
©Emilie White
13/13
Native Share
Richie draagt haar bruidsjurk in de Chanel haute couture salon.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.