de-ear-cuff-blijft-on-trend-6-statement-oorbellen-voor-nu-en-later-263648
©Edward Berthelot/Getty Images

De ear cuff is on trend. En dat is niet voor het eerst. Deze oorbel – die je simpelweg om je oorschelp klemt – weet al jaar en dag harten voor zich te winnen: eeuwen geleden die van de rijke elite, in de jaren negentig die van punkers en rockfanaten, en inmiddels die van Hailey Bieber, koningin Letizia (van Spanje) en Taylor Swift. Ook deze zomer en aankomend najaar gaan we ear cuffs (waar je géén extra gaatje voor hoeft te laten schieten) weer overal zien. Daarom: zes mooie ear cuffs op een rij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

6 mooie ear cuffs

Ear cuffs van Franky Amsterdam

Zirkonia’s zijn dé ingrediënten voor een feestelijke look. Maar boven een paar jeans misstaan deze ear cuffs van Franky Amsterdam ook niet. Met dit vergulde duo kun je voorlopig dus wel uit de voeten.

ear cuff, sieraden trend, oorbellen, franky amsterdam
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ear cuffs, set van twee, € 74

Ear cuff van Wouters & Hendrix

Grote kans dat je het label Wouters & Hendrix al eens gespot hebt op de socials van je favoriete stijlicoon. Het zijn echte investment pieces, gemaakt door Katrin Wouters en Karen Hendrix, in een atelier in Antwerpen.

ear cuff, wouters hendrix, sieraden trend
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergulden ear cuff, € 205

Ear cuff van Alexander McQueen

Als het aan Alexander McQueen ligt, hoef je niet te kiezen tussen goud en zilver. Ook blijft het wat McQueen betreft niet bij één ear cuff – of althans, technisch gezien is het er één, maar het design telt er vijf. Ideaal voor de dagen waarop je look een stevige toevoeging kan gebruiken.

my theresa, ear cuff, alexander mcqueen
©MyTheresa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ear cuff, € 190

Binary ear cuff van Charlotte Chesnais

Of je ‘m nu boven een navyblauwe blazer draagt of bij je fleurigste zomerjurk: deze binary ear cuff van Charlotte Chesnais mag gezien worden, en is zodoende reden genoeg om je haar in een knot of staart te binden. Voor wie het label niet kent: Charlotte Chesnais maakt tijdloze sieraden die het snijvlak opzoeken tussen juwelen en sculpturen. En dat zie je terug,

ear cuff, zilver, charlotte chesnais
©Miinto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binary ear cuff, € 210

Embellished brass ear cuff van Chloé

Deze ear cuff van Chloé is er zo een waar je naar kunt blíjven kijken. Maar niet te lang, want nu die ook nog eens in de sale is, wordt het risico steeds groter dat je achter het net vist – en daar ga je spijt van krijgen.

chloe, ear cuff
©MyTheresa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ear cuff, € 175

Antibes ear cuff van Bruna The Label

Deze ear cuff van Bruna The Label is heel flexibel. Toch valt-ie nooit van je oor, weet ondergetekende uit ervaring. Sterker nog: het zorgt er juist voor dat je ‘m goed om je oor kunt klemmen – maar dan zonder dat het na verloop van tijd pijn gaat doen.

bruna the label, ear cuff, sieraden
©Bruna The Label

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ear cuff, € 45

De ear cuff is trouwens niet het enige mode-item dat deze zomer én dit najaar furore maakt. Ook de baseballpet is helemaal terug, net als stijlvolle ballerina’s

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.