scheren-schrobben-scrubben-alle-producten-die-je-nodig-hebt-voor-je-everything-shower-275837
©Nickolas Lorieux, Vogue Nederland, juni 2023

Als iemand met een langeafstandsrelatie ben ik al lang bekend met het idee van een everything shower, ook al kende ik het tot voor kort niet onder die naam. Net als de term ‘girl dinner’ is ‘everything shower’ een vrij basaal concept. In het geval van het eerste vorm je met een aantal willekeurige snacks een maaltijd. Het tweede beschrijft de actie waarbij je elke stap van je badkamerroutine in één sessie uitvoert. Denk aan: je gezicht wassen, je haar wassen, je lichaam wassen, scheren, je skincareroutine doen, en alle andere dingen. Wat heb je daarvoor nodig? Ik help je – ook in één sessie – op weg met een boodschappenlijstje aan producten voor jouw everything shower.

Wat is een everything shower?

Een everything shower is precies wat ik doe als mijn verloofde in het vliegtuig zit en op bezoek komt: ik breng anderhalf uur in de badkamer door om mezelf door de wasstraat te halen. Mijn ‘allesdouche’ trekt tevens alle eerdere luiheid op het gebied van verzorging recht. Na mijn versie van een everything shower voel ik me een compleet nieuw persoon – geschrobd, gescrubd, gemasseerd en gehydrateerd. Dit zijn mijn stappen, inclusief producten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Stappen en producten

Stap 1: lymfedrainage massage

Ik begon mijn carrière bij Goop, waar ik geobsedeerd raakte door de resultaten van lymfemassages en droge borstels. Mijn huid ziet er stralender en egaler uit, een opgeblazen gevoel verdwijnt en ik voel me wakkerder. Op de dagen dat ik een ‘basisdouche’ neem – mijn nieuwe naam voor gewoon douchen – gebruik ik een klassieke droge borstel met haren. Maar als ik mijn ‘allesdouche’ doe en dus weet dat ik ook nog een intensieve lichaamsscrub ga uitvoeren, geef ik de voorkeur aan een zachtere tool. Vóór het douchen breng ik mijn lymfestelsel op gang met de De La Heart Body Tool.

de la heart body tool droogborstel
©De La Heart

De La Heart The Body Tool, € 33

Stap 2: drie verschillende maskers vóór het douchen

Ik heb scheren nooit echt onder de knie gekregen. Zoveel sneetjes, zoveel pleisters. Waarom zou ik de moeite nemen? Ik smeer mijn ledematen liever in met ontharingscrème.

mud more ontharingsmiddel
©Douglas

Mud&More-ontharingsmiddel, € 25

In de tien minuten die de crème nodig heeft om het haar te verwijderen, smeer ik een haarmasker op mijn droge lokken en een gezichtsmasker op mijn gezicht. Drie maskers, één stap.

ouai haarmasker
©De Bijenkorf

Ouai Hair-haarmasker voor fijn tot medium haar, € 38

le labo face mask
©De Bijenkorf

La Labo Charcoal-gezichtsmasker, € 48

Stap 3: het haar dubbel reinigen

Nu ik klaar ben met mijn voorbereidingen, is het eindelijk tijd om onder de douche te stappen. Nadat ik het water heb aangezet (uiteraard), spoel ik alles van stap twee af en voel ik me al een stuk aerodynamischer. Vervolgens reinig ik mijn haar twee keer om er zeker van te zijn dat ik alle producten verwijder die ik die week heb gebruikt. Daarna gebruik ik een conditioner.

malin Goetz shampoo
©De Bijenkorf

Malin+Goetz Peppermint-shampoo, € 25

Kevin murphy haar conditioner
©De Bijenkorf

Herstellende Kevin Murphy-conditioner, € 35,95

Stap 4: verzorging en scrubben

Vervolgens gebruik ik een gezichtsreiniger en bodywash die ik bij de hand heb. Ik wil over mijn hele lichaam glad zijn. De dolphin skin, de mochi skin, de glass skin: wat jouw favoriete huidtrend ook is, ik wil het. Dus dat betekent scrubben; een goede scrub is één van de onmisbare producten tijdens een everything shower.

biodermal face wash
©De Bijenkorf

Face wash van Biodermal, € 8,62

Maude bodywash
©De Bijenkorf

Maude-douchegel, € 24

Aesop redemption bodyscrub
©De Bijenkorf

Aesop-bodyscrub, € 33

Stap 5: een maskertje ná het douchen

Nadat ik uit de douche ben gestapt en mijn haar in een microvezeldoek heb gewikkeld, breng ik nóg een – dit keer verkoelend – masker aan op mijn gezicht. Denk aan een sheetmasker of een gelmasker.

microvezel haardoek marbeaux
©Bol.com

Microvezel Marbeaux-haarhanddoek, € 12,95

 

Charlotte tilbury
©De Bijenkorf

Charlotte Tilbury Instant Magic Facial Dry Sheet-masker, € 24

Stap 6: lichaamsproducten in lagen aanbrengen

Op mijn gezicht breng ik producten in lagen aan, dus waarom ook niet op de andere delen van mijn lichaam? Ik kies eerst voor een bodylotion, en tot slot, als allerlaatst, smeer ik mezelf helemaal in met een lichaamsolie. Ik voel me compleet.

rowse bodylotion
©De Bijenkorf

Rowse Forest Body Balm-bodylotion, € 90

miss Dior body oil
©De Bijenkorf

Rozenolie van Miss Dior voor het lichaam, € 61

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.