meghan-markle-draagt-al-jaren-een-ketting-van-dit-nederlandse-merk-shop-hier-exemplaren-in-dezelfde-stijl-297916
©Getty Images

Meghan Markle is terug. Althans, als het gaat om het dragen van geweldige outfits met dito accessoires. De vrouw van Harry is natuurlijk nooit écht weggeweest, maar een beetje uit de spotlight was ze wel. Om alle begrijpelijke redenen. De laatste weken wordt Meghan echter weer vaker gespot, ook bij officiële gelegenheden. Tijdens hun recentste bezoek aan Nigeria trakteerde Meghan ons op fijne looks inclusief mooie sieraden. Een ervan: een opvallende gouden ketting van AUrate New York, het merk van de Nederlandse Sophie Kahn. Wij vroegen haar om een reactie én zochten meer, ook betaalbaardere, kettingen op in dezelfde stijl. Die shop je hieronder.

Meghan Markle in Nigeria

Meghan Markle en Harry, oftewel de hertog en hertogin van Sussex, waren 72 uur in Nigeria. Ze bezochten onder andere de Jewels Leading Lights Academy in Abuja. Daar droeg Meghan een zalmroze jurk van Heidi Merrick met opvallende rug. Daarbij droeg ze, en dat moet ook wel als je deze academie bezoekt, opvallende sieraden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Meghans oorbellen waren vintage Lanvins en de armband was van Ariel Gordon. Maar dan de ketting, die de hooggesloten voorkant van de jurk wat extra royal cachet geeft. Het is een dikke, goudkleurige gouden cuff choker of neck cuff – dus een ‘harde’ band. Deze is zoals gezegd van AUrate New York. Eerder schreven we hier al over dit duurzame merk met Nederlands tintje. AUrate werd, zoals de naam doet vermoeden, opgericht in New York door de van oorsprong Nederlandse Sophie Kahn en haar studievriendin Bouchra Ezzahraoui. Zelf op zoek naar moderne, duurzame sieraden, startten ze AUrate in 2015.

AUrate-ketting

De naam AUrate verwijst naar het scheikundige element voor goud; dit materiaal staat dan ook centraal bij het merk. Belangrijk is dat de gebruikte grondstoffen duurzaam zijn – zo wordt er veel gewerkt met gerecycled goud. De sieraden zijn van het soort dat je nooit meer uit wil doen; stackable ringen, fijne oorbellen en kettingen zoals die van Meghan Markle.

Oprichter Sophie Kahn van AUrate vertelt ons desgevraagd: “Meghan droeg AUrate en deze specifieke ketting al voordat ze een royal werd, in 2015. Het is fantastisch om te zien dat vrouwen oprecht van ons merk houden – en dit is tevens een bewijs dat onze kwaliteit echt goed is. Ze draagt deze Collar Necklace immers al bijna tien jaar.” Deze ketting is gemaakt van zilver bedekt met een extra dikke laag 14 karaats gerecycled goud. Hierover heen zit nog een beschermlaag die zorgt dat er geen aanslag op het materiaal komt.

Shop in de stijl van Meghan Markle’s ketting

Wij verzamelden shopopties in de stijl van deze opvallende ketting, te beginnen met de specifieke ketting die Meghan Markle in Nigeria bij meerdere gelegenheden droeg. Want de hertogin had dezelfde ketting ook om bij het State Governor House in Lagos, bij een gele maxi-jurk van Carolina Herrera waarin ze haar zwangerschap van Lilibet aankondigde, zie hierboven. Hier meer gouden, gold-plated en goudkleurige sculpturale neck cuffs die elke look die royal touch geven.

AUrate New York

AUrate ketting Meghan Markle
©AUrate New York

Collar Necklace, € 7185

Marni

Marni ketting goud in de stijl van Meghan Markle
©Miinto

Ketting met bloemdetails, € 467,10

Sculpturale gold-plated neck cuff, € 59 

Frederica Tosi

Frederica Tosi ketting goud in de stijl van Meghan Markle
©Miinto

Gouden textuur choker ketting, € 289

Anni Lu

Anni Lu ketting in de stijl van Meghan Markle
©de Bijenkorf

Golden choker verguld, € 140

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.