joey-king-is-met-haar-recente-rode-loper-looks-het-onverwachte-stijlicoon-van-het-moment-217780

Eerlijk is eerlijk: als we aan een actrice met een prachtige rode loper-stijl denken, is Joey King niet de eerste die in ons opkomt. Maar dat is na de perstour van Bullet Train wel anders. King, met name bekend van Netflix-trilogie The Kissing Booth, heeft haar jeugdige outfits namelijk ingewisseld voor ijzersterke, editorialwaardige rode loper-looks.

Bullet Train-perstour door Europa

De cast van Bullet Train, een nieuwe film die werd geregisseerd door David Leitch en over vijf huurmoordenaars gaat die elkaar ontmoeten in een trein, reist door Europa om alle premières af te gaan en met pers te spreken. Aan media-aandacht geen gebrek, want alle ogen waren afgelopen week al gericht op Brad Pitt en zijn luchtige, linnen rok op de rode loper. Toch is Pitt niet de enige die ons schitterende modemomenten bezorgt tijdens de perstour: Joey King kan er ook wat van.

Het grote publiek kent de 22-jarige actrice vooral nog van The Kissing Booth, een cheesy – en mogen we zeggen: tikkeltje tenenkrommende – coming-of-age filmreeks. Hierin speelt King een verliefd tiener met Euphoria-acteur Jacob Elordi als tegenspeler. Daarna wist ze de aandacht van critici te trekken toen ze Gypsy Rose vertolkte in Hulu-serie The Act. Maar met de film Bullet Train zou King zich nog wel eens goed op de kaart kunnen zetten als serieuze actrice. De Europese perstour is daarom een groot moment.

Stylist Jared Eng over de looks van Joey King

Dat wist ook Joey’s vaste stylist Jared Eng. Tegen de Amerikaanse Vogue vertelt Eng: “Hoewel Joey al sinds haar vierde in deze business zit, was dit haar allereerste internationale persreis en een ongelooflijk spannende tijd. Het kan intimiderend zijn om op een rode loper te staan naast Hollywood-zwaargewichten als Brad Pitt en Aaron Taylor-Johnson, dus ik wilde dat Joey zich staande kon houden.”

Het duo koos daarom het ‘huurmoordenaarskarakter’ als uitgangspunt voor de outfits van King tijdens de tour. Typische glitter- en glamourlooks maken plaats voor krachtige, edgy kledingstukken. Het resultaat: een overwegend zwarte tourgarderobe met verrassende accessoires, zoals leren handschoenen en een hangslot aan haar ketting. De kers op de taart zijn de prachtige make-looks en kapsels. Haarstylist Dimitris Giannetos bezorgt de actrice de ene dag een pastelroze bob, terwijl King de andere dag met mini-vlechtjes op de loper verschijnt (het kapsel waar J.Lo op dit moment ook groot fan van is).

Dat King meer experimenteert met haar looks is ook het bewijs dat je als stylist en cliënt met elkaar mee kunt groeien. Jared Eng zegt dat deze experimentele fase een verfrissende benadering is die meer Hollywood-sterren zouden moeten overwegen. Eng: “Deze perstour heeft Joey de kans gegeven om mensen te laten zien dat ze een echte kameleon kan zijn, en dat ze in staat is om meer te dragen dan de typische pretty jurk, pretty haar en pretty make-up.”

We kunnen nu al niet wachten wat Eng in petto heeft voor Joey’s volgende project.

De beste rode loper-looks van Joey King

Bij de première in Londen verschijnt King in een lichtblauwe bodysuit en een geprinte vloerlange rok van Marc Jacobs, afgewerkt met leren handschoenen. De Old Hollywood-waves in het haar zijn modern gemaakt door de onderkant van het kapsel steil te laten. Hierdoor, en door de donkere make-up, krijgt de volledige look een stoere uitstraling.

joey king bullet train rode loper
©ANP
1/6
Native Share

Tijdens het fotomoment eerder op de dag draagt King een zwarte mini-jurk van Nensi Dojaka met een driehoekige uitsnede bij het decolleté. Ook hier wordt de look stoer afgemaakt, met een zwarte panty van Wolford en plateaulaarzen van Naked Wolfe. Haarstylist Dimitri geeft King een spiky bun, het jaren negentig-kapsel dat we nu bij veel beroemdheden spotten, waaronder Bella Hadid en Billie Eilish.

joey king bullet train rode loper
©ANP
2/6
Native Share

In Berlijn draagt Joey King tijdens het fotomoment een jurk van Paco Rabanne met knoopsluiting. De plateausandalen zijn opnieuw van Naked Wolfe en de ringen zijn van het merk Stolen Girlfriends Club. De mini-vlechten geven de totale look een vleugje romantiek.

joey king bullet train rode loper
©ANP
3/6
Native Share

Voor de Berlijnse première verandert King van kapsel: een suikerspinroze bob in een wet look. Haar kapsel geeft net het nodige beetje kleur aan de verder minimalistische outfit: een elegante Balenciaga-jumpsuit met wijde pijpen.

joey king bullet train rode loper
©ANP
4/6
Native Share

In Parijs draagt King een volledige look van Thom Browne: een doorschijnende jurk gecombineerd met een strapless korset en een geplooide rok. Ze maakt de look af met puntvormige hakken. Ook hier krijgt de actrice een totaal ander kapsel.

joey king bullet train rode loper
©ANP
5/6
Native Share

King draagt tijdens het fotomoment in Parijs een Didu-bralette met twee bandjes onder een blazer en bijpassend vegan leren pak van Materiel. Ze maakt haar outfit opnieuw af met de plateaulaarzen van Naked Wolfe en een slothangerketting van Vitaly.

joey king bullet train rode loper
©ANP
6/6
Native Share