anna-nooshin-zweert-bij-collageenpoeder-ik-kan-geen-dag-zonder-215924
©Pablo Delfos

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van schrijver, online contentcreator en presentator Anna Nooshin.

Anna Nooshin gebruikt elke dag collageenpoeder

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Dat heb ik dus niet echt. Ik heb twee houten blokken – van die zwevende panelen – naast het bed waar je iets op kunt leggen. Mijn oogdruppels zijn onmisbaar. Verder staat er altijd een glas water, maar er liggen ook handgeschreven briefjes op van mensen van wie ik hou. Ik vind het prettig dat die dichtbij me liggen. Op dit moment lees ik het boek De vele gezichten van melancholie, van Alain de Botton. Naast mijn bed ligt altijd wel een boek.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Niet super uitgebreid, maar ook niet summier. Mijn make-up haal ik er altijd af met een cleanser, niet per se van een bepaald merk. De Garnier Micellar Cleansing Water Sensitive Skin vind ik op dit moment fijn. Verder gebruik ik veel van Paula’s Choice. Om te beginnen de BHA Liquid Exfoliant. Dan heb ik van Hanskin twee gels en een toner – de Real Complexion Hyaluron Skin Essence – die ik eroverheen doe. Vervolgens gebruik ik nachtcrème van Paula’s Choice, de Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Als afsluiter een gezichtsolie van Gisou en The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG oogserum.”

Anna Nooshin

Ben je een goede slaper?

“Nee, ik heb lang issues gehad met in slaap vallen. Wat mij nu heel erg helpt, is een zogenoemde slaaprobot, een kussen dat met je meeademt. Echt een aanrader. Als ik in bed lig, kijk ik graag een serie. Ik heb dan geen behoefte meer aan social media. Whatever works om bij in slaap te vallen, denk ik dan.”

Snoozen of showtime?

“Ik vind snoozen echt het meest vreselijke wat je kunt doen in het leven. Ik begrijp mensen die snoozen niet: je wekker een uur van tevoren zetten en dan dertig keer die tril moeten horen. Echt niets voor mij om dat te doen. Ik heb liever dat ik me in de ochtend ellendig voel en denk: ‘Shit, ik ben heel moe, maar moet er nu echt uit’.

Een ontbijter ben ik niet. En ik heb ook geen ochtendritueel – behalve altijd standaard te laat zijn. Als ik al iets neem in de ochtend, dan is het koffie met collageenpoeder. Dat gebruik ik sowieso elke dag; ik zou niet zonder kunnen.”

Ik droom nog van..?

“Dat ik gewoon vredig ben in mijn hoofd en ziel en gezond blijf. Datzelfde geldt voor iedereen om mij heen. Op dit moment is dat mijn grootste droom.”