hadewych-minis-skincareroutine-enkel-zonnebrandcreme-tip-van-vriendin-met-prachtige-huid-218265
©Wendelien Daan

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice en zangeres Hadewych Minis.

Nachtkastje en skincareroutine Hadewych Minis

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Het is een vintage kaptafel, die tevens dient als nachtkastje. Dat was mijn grote droom om in huis te hebben. Daarop liggen oordoppen, verschillende stenen die een helende werking hebben (en helpen bij een goede nachtrust), mijn haarborstel en boeken.”

Welke boeken?

“Ik heb net het boek Make women come van Nina de la Parra gelezen. Dat vond ik geweldig. Een fantastisch tijdsdocument over een hopeloze spagaat waarin de onafhankelijke vrouw zich bevindt. De schrijfster wil met haar boek ook de schaamtecultuur rond het vrouwelijke lichaam doorbreken en dat doet ze op een herkenbare, grappige en ontroerende manier. Verder ligt ook het boek Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle op mijn nachtkastje. Daar blader ik af en toe in. Soms snap ik het wel, soms niet. Maar ik probeer dankzij dat boek meer in het moment te zijn.”

“En dan nog twee tips van mijn man, die gigantisch veel leest: Ik ga leven van Lale Gül en De kolibrie van Sandro Veronesi. Die boeken gaan mee op vakantie.”

Snoozen of showtime?

“Showtime doordeweeks. Als de kinderen naar school gaan, ben ik heel goed bezig. Dan zet ik de wekker om 06.20 uur. Vervolgens doe ik veertig minuten lang oefeningen. Een soort yoga in combinatie met cardio en krachttraining. Mijn man doet dat ook, maar in een andere ruimte. Daarna ontmoeten we elkaar om 07.00 uur beneden in de keuken en maken we havermout. In het weekend vind ik het dan weer heerlijk om uit te slapen en geen wekker te zetten.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik zal je eerlijk zeggen: een van mijn beste vriendinnen van vroeger heeft een prachtige huid. Haar geheim? Ze gebruikt geen enkel product, maar maakt haar gezicht alleen schoon met wat lauw water, en daarna met koud water. Ze smeert er niks op, behalve zonnebrandcrème. Dus ik was nu ook elke ochtend en avond mijn gezicht met lauw en daarna koud water. Ik gebruik vervolgens de zonnebrandcrème van Coola met factor 30. Die is echt fantastisch, daar zit ook een BB-crème in. Die crème is heel mat, dus ik heb niet zo’n glimmend hoofd. Ik gebruik nu al zo’n 2,5 jaar alleen water en zonnebrandcrème.”

“’s Avonds smeer ik niks op mijn gezicht. Ik zweer overigens wel bij de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Dat gebruik ik altijd als ik een puistje of droog plekje heb.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Nee, dat heb ik niet echt. Ooit vertelde iemand mij dat je nachtmerries krijgt als je ’s nachts wat eet. Daar geloof ik nog steeds in. Als ik op tournee ben en ’s avonds laat thuiskom van spelen, vind ik een gebakken ei wel echt the ultimate. Een ei hoort erbij, maar dan ook echt op elk moment van de dag voor mij.”

Waar lig je nog weleens wakker van?

“Ik lig soms wakker van de pijn. Ik heb al drie jaar een blessure aan mijn rechterheup. Daar kan ik weleens ’s ochtends vroeg om 05.00 uur van wakker worden. En heel soms – maar dat gebeurt bijna niet meer, want ze zijn zeven en tien – komen mijn kinderen naar ons toe als ze een nachtmerrie hebben gehad. Daarna lukt het mij vaak niet goed om weer in slaap te vallen.”