model-daphne-groeneveld-zweert-bij-bijzondere-gezichtslotion-magisch-haalt-alle-lijntjes-weg-214337

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Daphne Groeneveld.

Wat voor nachtkastje heb je? “Mijn nachtkastje zit aan het bed vast. Het is een soort plank. Ik woon in een appartement in New York, dus er is niet al te veel ruimte voor een nachtkastje. Ik probeer het clean en rustig te houden, er liggen weinig spullen op. Naast mijn bed ligt wel altijd een boekje waar ik elke ochtend en avond in schrijf. Er staan zowel positieve als negatieve dingen in. Voor de rest liggen er pleisters van The Good Patch op. Die plak ik voor het slapengaan op m’n arm. Er zit melatonine in waardoor ik rustig word en beter slaap. Heel fijn, aangezien ik een lichte slaper ben.”

Heb je een geheime nachtsnack? “Alleen als ik uitga, dan bestellen we eten vanuit de club waar we op dat moment zijn. Hier in New York kun je de hele dag door eten laten bezorgen. Ik kies meestal pizza margherita, mijn late night craving.”

Snoozen of showtime? “Ik kan niet snoozen. Als mijn verloofde Justin dat wél doet, word ik meteen wakker. Dan kan ik niet in mijn bed blijven liggen. Ook niet in het weekend. Daarnaast moet de hond uitgelaten worden. Na de wandeling begint mijn dag met koffie. Ontbijten doe ik niet, want ik doe aan intermittent fasting. Ik heb in de ochtend niet veel honger. Na de koffie ga ik sporten of naar mijn werk. Mijn eerste maaltijd is pas rond 12.00 uur ’s middags.”

Heb je een bepaald bedritueel? “Hoe ouder ik word, hoe belangrijker ik skincare vind. Zeker ook omdat ik veel reis, is het belangrijk mijn gezicht goed schoon te maken. Dus ik besteed er veel aandacht aan in de avond. Als eerste gebruik ik een melkachtige reiniger van Biologique Recherche. Daarna een cleanser van 111Skin. En dan nog de Hydrolat Anti Blemish Tonic Toner van 111Skin. Als volgende – hier zweer ik echt bij – de Lotion P50 PIGM 400 van Biologique Recherche. Ook al is het best agressief voor de huid, het haalt alle lijntjes en oneffenheden weg. Magisch! Als laatste Rose Water gezichtsspray en crème van Boscia, de Chia Seed Moisture Cream. Dan heb ik overigens nog een tip. Omdat ik veel reis, krijg ik soms puistjes. Daar heb ik wat voor: ZitSticka, een sticker die je erop doet en de volgende dag is je puistje weg.”

Ik droom nog van…? “Deze zomer, want ik ga trouwen. Vanwege corona moesten we het uitstellen, dus daar kijk ik het meest naar uit. Eindelijk zie ik dan mijn familie en vrienden weer. Mijn jurk is klaar en de locatie geregeld, dus ik kan er rustig naar uitkijken.”