model-nella-ngingo-ik-leef-in-het-nu-en-vind-het-lastig-om-te-dromen-212304
©Iris Vlekke

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Nella Ngingo.

Wat voor nachtkastje heb je? Een simpele van Ikea, wit met twee lades erin. Lekker praktisch. Er staat een nachtlampje op, een groot pak water van Bar-le-Duc, lippenbalsem van Purol en er liggen wat sieraden die ik afdoe voor het slapengaan.”

Hoe ziet jouw skin routine eruit? “Ik draag bijna nooit make-up. In de avond was ik mijn gezicht altijd met black soap. Verder smeer ik graag shea butter op mijn huid. Ik koop de meest natuurlijke en maak het zacht in mijn handen. Dan poets ik mijn tanden en daarna flos ik. Vervolgens drink ik nog veel water of gemberthee.”

Welk boek ligt erop? “Ik lees niet in bed, maar luister altijd naar een podcast. Van kleins af aan kan ik niet in slaap vallen zonder geluid. Dan moet je denken aan muziek of de televisie die op de achtergrond aanstaat. Op dit moment luister ik vaak naar de podcast van Oprah. Maar ook Something You Should Know van Mike Carruthers, daar worden leuke weetjes in verteld. Verder vind ik The Economist interessant. Nog een tip: Esther Perel, een psycholoog die haar sessies opneemt. Ik zet overigens altijd een timer en val daarna snel in slaap.”

Snoozen of showtime? “Het ligt eraan. Als ik slecht in mijn vel zit en niet goed slaap ben ik een echte snoozer. Normaal gesproken sta ik meteen rond 07.00 uur op. Ik heb nooit een ochtendhumeur. Ben ook best een goede slaper, tenzij ik iets aan mijn hoofd heb. Verder slaap ik altijd overal door heen. Ik word niet wakker van bijvoorbeeld ruzies van buren, geluiden van buiten, verbouwingen of feestjes. Ik slaap tot ik klaar ben, meestal ben ik voor 08.00 uur wakker. Dan start ik de dag met mediteren.”

Ik droom nog van…? “Ik moet leren om een toekomstdroom te hebben: ik leef in het nu en vind het lastig om te dromen. Maar ik zou graag de helft van mijn leven in een warm land doorbrengen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Burundi, waar ik vandaan kom. De andere helft in Nederland, Engeland of Spanje. Gewoon ergens in Europa.”

Lees ook: het nachtkastje van model Jamilla Hoogenboom.