zangeres-merol-over-slaaprituelen-ik-slaap-altijd-naakt-en-vind-dat-vrij-stijlvol-206949
©Iris de Vries

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van popartiest Merol.

Wat voor nachtkastje heb je? “Ik moet je teleurstellen. Dat heb ik niet, want ik ben net verhuisd. Er staat nu een kleine jaren zeventig bijzettafel van Brabantia dat dient als nachtkastje. Daar liggen een aantal boeken op: Normale Mensen van Sally Rooney, maar ook kunstboek Close Up met allemaal kunstwerken van vrouwelijke kunstenaars.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik de boeken niet lees, onze laptop staat erop. Als mijn vriend en ik in bed een serie kijken, gebruiken we de stapel boeken als verhoging. Ik wil eigenlijk heel graag lezen, maar heb de rust niet. Netflix heeft me een beetje mijn leeslust ontnomen.

Verder ligt er altijd Purol, dat smeer ik op m’n lippen als ze droog zijn. En mijn bitje, dat moet ik dragen vanwege knarsetanden.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik poets allereerst mijn tanden met Sensodyne. Dan maak ik mijn gezicht schoon met alleen water, tenzij ik make-up heb gedragen. Nadat ik dat eraf heb gehaald, gebruik ik alleen nog een serum van Comme Deux. En in de ochtend smeer ik Dermalogica Dynamic Skin Recovery op mijn gezicht.

Mijn benen kunnen in de winter ook wel wat gebruiken. Die zijn vaak droog en voelen aan als schuurpapier. Voor het slapengaan smeer ik ze in met Skinfood van Weleda. Zo blijven ze lekker vet.

Na het ‘ritueel’ ga ik Netflixen of bekijk ik iets op een van de andere streamingdiensten. Mijn ogen vallen dan snel dicht. Ik weet dat het niet goed is om nog wat te kijken in bed. Eigenlijk heb ik liever geen apparaten in de slaapkamer. Het is echt een verslaving. Ik wil mijn iPhone – die nu dient als wekker – ook vervangen door een losse klok. Gelukkig ben ik wel een goede slaper.”

Slaap je in stijl? “Ik slaap bijna altijd naakt en vind dat vrij stijlvol. Soms een onderbroek, maar ik vind het gewoon lekker slapen zonder iets aan te hebben. Zelfs in de winter met de ramen open. Ondanks dat het in onze slaapkamer dan een vriescel is. Ik wikkel me gewoon in de dekens.”

Snoozen of showtime? “Showtime! Ik spring er meteen uit, ben ook echt een ochtendmens en heb altijd zin in de dag. Uitslapen kan ik niet. Vaak ben ik ook vroeg wakker. Dan huppel ik meteen het bed uit, dat zit gewoon in mijn natuur. Ik heb geen ochtendhumeur en ben altijd vrolijk.”

Ik droom nog van…? “Dat ik ooit een heel fijn bed kan kopen of laten maken. Ik heb een keer een optreden gedaan waar een grote schelp (twee bij twee meter) op het podium stond. Die staat nu in de opslag. Mijn droom is een groot huis waar zo’n bed in past. Dan doe ik daar een tof rond matras in, gezien op Pinterest. Soms kan ik echt verdwalen in plaatjes van mooie bedden.”