het-nachtkastje-van-bregje-heinen-staat-in-la-ik-lees-horrorboeken-in-bed-210121

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Bregje Heinen.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Een veel te dure in donkerbruin met goud. Onze nachtkastjes zijn groot, het zijn eigenlijk meer dressers met drie lades. Wat er altijd op ligt: mijn e-reader, de afstandsbediening van Apple TV, boeken, een kaars en een fotolijstje.”

Welke boeken liggen erop?

The Last Time I Lied van Riley Sager ben ik nu aan het lezen. Hierna wil ik beginnen aan Harry Potter and the Goblet of Fire. Ik heb alle films gezien, maar wil ook de boeken lezen. Ik ben verder dol op horror, dus boeken als Night Film van Marisha Pessl en Dark Sky van C. J. Box lees ik gewoon in bed. Als ik een boek lees, val ik redelijk snel in slaap. Ik ga tegenwoordig om 21.00 uur naar bed en dan ben ik binnen een uur weg. Dat was voor de coronacrisis wel anders. Toen reisde ik veel en had ik een permanente jetlag. Nu ben ik elke dag in Los Angeles en slaap ik goed.”

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik skip nooit mijn night routine. Om mijn make-up eraf te halen gebruik ik altijd Bioderma. In mijn ogen het beste wat je kunt gebruiken. Dan nog de Biologique Recherche LOTION P50 toner, die is echt life changing. Ik switch overigens vaak van merken.

De laatste stap van mijn routine: het aanbrengen van serums. Mijn tip: de Pro-Heal Serum Advance+ iS CLINICAL en de Hydra-Cool Serum van iSCLINICAL. Soms kies ik ook nog een moisturizer. Die van 111SKIN of Environ Skin van EssentiA zijn fijn. Wel zijn ze best duur, dus ik heb ook nog een goedkopere variant die werkt: de Plant Derived Squalane van The Ordinary. Qua masker is alles van 111SKIN goed. Mijn favorieten: de 2-Minute Reveal Masque en de Celestial Black Diamond Lifting & Firming Treatment Mask.”

Snoozen of showtime?

“Snoozen. Heel vaak. Mijn wekker gaat een half uur voordat ik eruit moet. M’n vriend springt wél meteen uit bed. Als ik vrij ben snooze ik zelfs een uur, maar ik ben nooit chagrijnig in de ochtend. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ’s avonds productiever ben. Soms kan ik zomaar het huis schoonmaken of alles opnieuw organiseren. Ik probeer wel meer een ochtendmens te zijn: om 08.00 uur start tegenwoordig de dag.”

Ik droom nog van..?

“Een carrière als actrice. Ik ben inmiddels al een aantal jaar bezig met acteren. Onlangs mocht ik werken met Brad Pitt aan de film die eind dit jaar uitkomt: Babylon. Een kleine rol, maar hé, het is wel met Brad Pitt.

Ik werk zo hard aan mijn acteercarrière: elke week heb ik audities en ik ben veel aan het studeren. Na een auditie hoor je bijna nooit wat terug. Mijn droom is om ooit grote rollen te krijgen. Verder hoop ik te reizen voor mijn plezier en niet alleen voor werk. Japan en Nieuw-Zeeland staan hoog op de lijst.”

Benieuwd naar meer nachtkastjes? Hier lees je over dat van stylist Lobke de Dreu.

Foto’s: Elias Tahan