julia-tan-gebruikt-een-grote-ben-and-jerrys-cup-als-nachtkastje-het-ligt-echt-veel-te-vol-208418

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van online creative Julia Tan.

Wat voor nachtkastje heb je? “Ik heb op dit moment een ’tussen-nachtkastje’, er staat een grote cup van Ben and Jerry’s naast mijn bed. Deze zomer ga ik het huis uit, daarom hou ik voor nu dit tafeltje. Als ik op mezelf woon kies ik iets wat bij mijn stijl past.

Er ligt veel te veel op. Musthave: tissues. Mijn neus raakt vaak verstopt als ik lig, dus ik moet hem altijd even snuiten. Verder neusspray, elastiekjes, vaseline voor mijn lippen en ik kan niet zonder water. Ook staat er een lampje op, omdat ik veel lees. Op dit moment ligt The Lucky List van Rachael Lippincott op mijn nachtkastje. Dit boek gaat over een meisje dat in een kleine stad woont en verliefd wordt op een ander meisje. Een simpel liefdesverhaal, wat lekker wegleest.”

 

Heb je een bepaald bedritueel?

“Ik gebruik de Naïf Cleansing Face Wash en de Naïf Grown Ups Nurturing Night Cream met amandelolie. Die producten zijn heel chill. Ik heb een gevoelige huid en krijg snel plekjes in mijn gezicht als ik de verkeerde producten gebruik. Verder slaap ik altijd met een satijnen hoedje – een bonnet – vanwege mijn krullen. Dan blijven ze langer goed.

Ook gebruik ik – als ik droge plekjes heb – de rijke, dikke crème van Nivea. Mijn vader gebruikt het al van jongs af aan, dus ik ben ermee opgegroeid. Echt een wondermiddel.”

Slaap je in stijl?

“Mijn moeder heeft ons altijd geleerd dat je mooi naar bed moet. Ik heb veel pyjama’s van Love Stories, mijn favoriete merk, maar ik heb ook wat van Abercrombie & Fitch. Soms heb ik even geen zin om een leuk setje aan te trekken, want ik heb het snel koud. Dan pak ik een joggingbroek en een trui.”

Geheime nachtsnack?

“Mijn vriendin en ik houden heel erg van snacken in bed. Als we bijvoorbeeld een serie kijken, ligt er van alles naast ons: van popcorn tot Oreo’s. Mijn favoriete koekjes zijn de vegan Made Good Chocolate Chip Cookies, want ik ben lactose intolerant.”

Ik droom nog van…?

“Een muziekcarrière. Ik studeer nu muziektechnologie, daar word je opgeleid tot onder andere sound engineer. Ik schrijf ook mijn eigen liedjes. Het liefst wil ik die ook uitbrengen. Mijn ultieme droom: leven van muziek. Het maakt niet uit hoe groot ik word, als ik er maar iets mee kan verdienen.”

Benieuwd naar meer nachtkastjes? Hier lees je over dat van model Ymre Stiekema.