de-ultieme-la-trip-volgens-carolien-karthaus-spoor-flea-markets-rooftops-en-een-roadtrip-208882

Een trip naar Los Angeles of weekendje Barcelona voor de boeg? De beste tips komen van ‘zij die al gingen en genoten’. In de rubriek Vogue en voyage verklappen vrouwen hun best bewaarde vakantiegeheimen en geven zij een kijkje in hun koffer. Actrice Carolien Karthaus-Spoor droomt regelmatig van haar trips naar Los Angeles – en dan bedoelen we letterlijk.

“Dan word ik wakker met de matcha frappuccino met boba pearls van Urth Caffe in m’n hoofd. Al geniet ik in LA het meest van de sfeer. Het bruist er van de creativiteit en positiviteit.”

Tips Los Angeles

Enthousiasme in de lucht

“Het is een beetje alsof het enthousiasme in de lucht hangt. Nergens ervaar je dat hetzelfde als in LA. Dat is ook de voornaamste reden waarom Jon en ik er zo graag naartoe gaan. In Nederland kun je nog raar aangekeken worden als je iets ambieert, daar is niets gek genoeg. Dream big, dat idee.

Ik ga daarom ook het liefst met Jon samen, met z’n tweetjes. Superleuk hoor, met de kids erbij, maar ik hou ervan om in de auto door de stad te rijden. Als het kan met een open dak, een beetje mensen kijken. Filerijden vind ik dan geen straf.” Lachend: “En daar denkt Otis toch anders over.”

©Carolien Spoor

Rooftop

“Je kunt je er de hele dag al etend en drinkend vermaken. Er zijn zoveel leuke plekjes, en op het terras zitten is een feest.

Urth Caffe is dé plek voor een matcha latte – een ware hype daar. De fijnste ontbijtjes scoor je bij Black Canvas Coffee. En voor het allerlekkerste ijs moet je naar Salt & Straw. Ik heb nog nooit zulke lekkere smaken gehad. The Little Door is een geweldig restaurant, met een binnenplaats volledig overdekt met bladeren. Dankzij Paul Verhoeven ontdekt, we dineerden er ooit samen.

Mijn favoriete tip is toch wel de rooftop van het Waldorf Astoria. Het uitzicht over LA is vanaf daar fantastisch.

Wat je dan weer wel mag overslaan, is Catch. Die plek draait volledig om zien en gezien worden – de SUV’s staan in rijen voor de deur – en het eten is ongelofelijk overpriced. Mijn tip voor wie het toch gezien wil hebben: doe een cocktail aan de bar.”

©Carolien Spoor

Roadtrip Californië

“Een auto huren is een must; je doet veel rijdend, want de stad is groot. LA is ook de perfecte uitvalbasis voor een roadtrip door Californië. Je zit zo op Highway 1, een prachtige route.”

Markten en malls

“Wie dol is op vintage, kan in Los Angeles z’n hart ophalen. LA staat onder meer bekend om z’n toffe flea markets – in Nederland scharen we ze onder de minder aantrekkelijke noemer ‘rommelmarkten’. Ik struin ze allemaal af.

Maar voor het ultieme LA-gevoel moet je ook winkelstraten als Melrose Avenue en winkelcentra als The Grove meepakken. Die laatste is een gigantische (deels outdoor) shopping mall, waarvan je bijna een Disney-gevoel krijgt. Wees overigens niet verbaasd als je ineens een lange rij voor een winkel ziet staan: de exclusieve samenwerkingen van merken volgen elkaar in rap tempo op.”

Travel essentials

Lunchen in sportlook

“Als je het mij vraagt, zijn de must haves in LA: een fijne zonnebril, je mooiste joggingpak en praktische hike schoenen – ja, het loopt nogal uiteen.

Het weer is er heerlijk, dus een zonnebril heb je elke dag nodig. Je mooiste joggingpak zul je misschien niet dagelijks dragen, maar het is in LA geen uitzondering om in je sportkleren te gaan lunchen of koffie drinken. Dat is daar een volwaardige outfit, een trend waar je heerlijk in mee moet gaan.

Tot slot zijn goede wandelschoenen onmisbaar in je koffer. Je kunt in de buurt fantastische hikes doen, dus ben je een beetje avontuurlijk en sportief, dan mag je deze zeker niet vergeten.”

©Carolien Spoor