jamilla-hoogenboom-slaapt-in-de-boxer-van-haar-vriend-ik-noem-dat-de-miu-miu-stijl-211315

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van model Jamilla Hoogenboom.

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ons nachtkastje is in dezelfde stijl als ons bed en heeft de kleur groen-blauw. Hij is van Swiss Sense VT Wonen, dus we hebben er ook wel wat aan uitgegeven. Daar ligt standaard een gezichtsreiniger van Bioderma op met daarbij watjes. Soms maak ik mijn gezicht lekker in bed schoon. Verder heb ik een iPhone-oplader, mijn paarse Sibel haarborstel en de anticonceptiepil erop liggen. Ik hou van een rustig nachtkastje.”

Heb je een bepaald bedritueel? “Ik gebruik weinig producten voor mijn huid, want die is erg gevoelig. Door al die shoots en de vele make-up heeft mijn huid rust nodig. Als ik een droge huid heb gebruik ik Skin Food van Welleda op mijn gezicht. Dat is enorm voedend. Een masker gebruik ik ook af en toe. Onlangs kocht ik op Schiphol Origins Drink Up Intensive Overnight Mask, eentje met de geur van abrikoos. Tien minuten intrekken en eraf halen. That’s it. Super chill voor on the go of voor in het vliegtuig.”

Slaap je in stijl? “Ik heb een boxer van mijn vriend aan, ik noem dat de Miu Miu-stijl. Niet veel aan vind ik het fijnst. Oh ja, en ik draag dikke sokken, want ik heb heel koude voeten. Ik zeg altijd tegen mijn vriend: ‘Of de sokken, of mijn voeten gaan tegen je rug aan.’

Snoozen of showtime? “Voorheen was ik echt een snoozer, maar sinds een jaar niet meer. Je houdt je lichaam voor de gek. Het is nu één keer de wekker en dan er meteen uit. We hebben net een puppy erbij, dus ik moet er tegenwoordig vroeg uit: rond 06.30 uur. Ik ben blij dat mijn vriend de nachtronde doet. Ik kom relaxed mijn bed uit en ben eigenlijk altijd vrolijk.

Ik ben ook een goede slaper. Als ik mijn kussen zie val ik binnen een minuut in slaap. Mijn vriend is jaloers, want hij moet altijd een boek lezen. Ik droom ook nooit. Doe ik dat wel, dan is het raar. Zo droomde ik onlangs over een wandeling op het strand met paarse olifanten. En pas was ik in mijn droom in een megahotel aan het dansen. Gelukkig geen nachtmerries.”

Welke IG check je voor het slapengaan? “Ik raak vaak verdwaald op Instagram, dan ga ik van hondenvideo’s naar fashion. Op het gebied van mode volg ik graag Naomi Anwerr, zij heeft een toffe stijl en draagt veel basickleuren. Verder check ik graag Anna Winck. Ze zijn beiden Scandinavisch.”

Fotocredit: Jaclyn Adams