nicole-huisman-kan-niet-zonder-pillow-spray-in-bed-die-gaat-altijd-mee-op-reis-210045

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt.

Deze week het nachtkastje van freelance stylist en creative consulant Nicole Huisman.

Wat voor nachtkastje heb je? “Ik heb een nachtkastje van Kartell Componibili, in een vrolijke zacht turquoise, mint-achtige kleur. Mijn vriend heeft hetzelfde, maar dan in donkergroen. Het is een vrij bekend kastje met drie vakjes erin die je kunt openschuiven. Ik hou van items waar je dingen in kunt opbergen. Er staat een zoutlamp op, zo’n fijn licht om bij te gaan slapen en wakker te worden.

nachtkastje
©Suite 702 door Nolwenn Le Flanchec
Nicole Huisman

Ik lees er ook graag bij, mijn vriend slaapt vaak eerder dan ik. Dan kan ik nog mooi even lezen. Ook heb ik een wierookhouder in een grappige vorm die ik ooit cadeau kreeg. En er liggen kaartjes van vriendinnen met lieve woorden, die lees ik soms als ik niet kan slapen. Verder zijn oordoppen onmisbaar. Mijn vriend snurkt, zonder kan ik niet slapen. En ik kan niet zonder lippenbalsem van Karmameju. Net als mijn pillow spray van This Works, die gaat ook altijd mee op reis.”

Welk boek ligt erop? “Net uit: In de keuken – essays over eten en het leven, samengesteld door Bowi van Onna. Ik lees elke avond een of twee verhalen voor het slapengaan. Grappige verhalen van mensen die iets met eten en schrijven hebben, en daar leuke anekdotes over vertellen. Nu is Herinneringen aan mijn onzichtbaarheid van Rebecca Solnit aan de beurt.”

Slaap je in stijl? “Nee, zeker niet. Ik heb het wel geprobeerd, want ik ben gek op leuke pyjama’s met print. Maar ik wikkel mij in bed in poses waardoor broeken gaan knellen en ik een pyjama in nare posities om mij heen vouw, dus ik slaap in een groot T-shirt. Het liefst die van mijn vriend.

©Suite 702 door Nolwenn Le Flanchec
nicole huisman bed

We zijn net verhuisd en hebben onszelf op een Auping Auronde getrakteerd. Mijn vriend had dit bed vroeger en ik vind ‘m iconisch vanwege zijn tijdloze vorm. Er ligt een matras op, beide kanten per persoon afgesteld en daarbovenop een zachte topper. Het voelt alsof ik in een wolk slaap, heerlijk!”

Heb je een bepaald bedritueel? “Ik vind het heel belangrijk om mijn huid goed te reinigen. Mijn make-up haal ik eraf met de facewash van Jolien Skincare. Die ruikt zo lekker en doet wonderen voor mijn huid.

Ik exfolieer altijd met Exfoliant van Paula’s Choice. Een van mijn favoriete beautymerken die mijn huid erg goed doet. Maar op dit moment ben ik even geswitcht en gebruik ik Noni Glow  van KORA Organics (Miranda Kerr, red.). Zij heeft ook een heel fijn scrubmasker: de Turmeric Brightning & Exfoliating Mask.

Daarna gebruik ik meestal nog de Face Oil 02  (gezichtsolie) van het Deense merk Karmameju. En als laatste doe ik nagelolie op van Hermès.”

‘Snoozen of showtime?’  “Showtime! Het liefst spring ik er meteen uit. Als ik snooze dan heb ik niet goed geslapen. Ik maak een ontbijtje klaar of ga lekker sporten. Dat vind ik fijn. Ik hou van dat gevoel van ‘uit bed willen springen’, ben echt een ochtendmens.”

©Suite 702 door Nolwenn Le Flanchec
Nicole Huisman

Benieuwd naar meer nachtkastjes? Hier lees je over dat van van model Bregje Heinen.